Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.05.2011 | Af: Kanal Frederikshavn

Tre nye malerier skal få tre byer til at blomstre

Mette Rehne: - Det er mit håb, at de tre byer i Frederikshavn Kommune vil blomstre i et godt samarbejde om markedsføring til omverdenen via malerierne.
Den internationale maler Mette Rehne har malet tre flotte billeder af Skagen, Frederikshavn og Sæby under titlen "Vendsyssels perlerække". De tre malerier sætter et farverigt og humørfyldt spot på det unikke i Frederikshavn Kommunes tre største byer.

 

Kunstværkerne er blevet til i samarbejde med Spar Nord Fonden og Spar Nord banks tre afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby, hvor de originale materier også skal hænge.

Gennem samarbejdet med Spar Nord og www.printtryk.dk i Frederikshavn er det muligt at købe reproduktioner af de smukke malerier.

Motiverne overføres nemlig til imageprodukter - postkort, dækkeservietter, reproduktioner, plakater og notesbøger - som skal være med til at markedsføre de tre byer.

- Jeg elsker Vendsyssel, som er et fantastisk sted. Malerierne skal vise de tre byers identitet. Det er derfor mit håb, at de tre byer i Frederikshavn Kommune vil blomstre i et godt samarbejde om markedsføring til omverdenen via malerierne, udtaler Mette Rehne.

Man bliver glad og inspireret af at gå ind i Mette Rehnes verden, og hun lægger stor vægt på at bringe den ud til os alle, så vi kan møde den der, hvor vi færdes i hverdagen og opmuntres af et glimt af fantasiens univers.

Turistbranchen er begejstret for malerierne, og Ulla Mosich, formand for Skagen Turistforening, er overbevist om, at turisterne vil sætte pris på imageprodukterne.

- Det er et rigtigt godt initiativ. Der er masser af lokal genkendelse i de tre malerier. Nu skal vi sørge for, at de her imageprodukter bliver spredt ud i alle tre byer, så vi er fælles om markedsføringen af hinanden, siger Ulla Mosich.

Mette Rehne bor i dag på forældrenes gård Østre Løgtved, nær Dybvad i den sydligste del af Frederikshavn Kommune. Gennem sit ægteskab med den afdøde udenrigskorrespondent Ib Rehne (Cairo) har hun boet i mange af verdens brændpunkter, og det var de år, som gjorde Mette Rehne til den kunstner, hun er i dag.

Mette Rehne har haft mange store opgaver for det danske erhvervsliv, illustreret årsberetninger, lavet plakater, kunstdåser, servietter m.v. for butikskæder. Stilen er naivistisk og farvestrålende, og man bliver i godt humør af at kigge på dem.

Hun har udstillet sine værker flere steder, blandt andet i Paris, hvor billeder med Cairo-motiver og den egyptiske landsby fik priser på Des Independants på Grand Palais.

Conny Fredborg, indehaver af Farmors Café i Frederikshavn, deltog i præsentationen af de tre malerier, og her ventede der hende en sjov overraskelse.

- Jeg kan se, at min café har fået en plads helt ude til højre i billedet. Det synes jeg, er sjovt. Det er en god idé at udvikle produkter på motiverne. Jeg tror, at dækkeservietterne vil passe godt ind hos mig, smiler hun.

Flemming Stig, formand for Skagen Handelsstandsforening kan også se det samlende i billederne:

- Der er sådan noget find Holger over de her billeder. Man kan stå over dem og genkende de forskellige steder i de tre byer. Det giver folk noget at snakke om, mener han.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close