• 19 af 21
  • 20 af 21
  • 21 af 21
Af: Michael Frederiksen

Vendsyssel Håndbold besejrede søndag eftermiddag Lyngby HK med 28-25 i en tæt og spændende bundkamp i kvindernes 1. division.

Efter syv kampe stod Vendsyssel blot noteret for ét point, men tre sejre i træk har bragt Kaja Kamp og co. op på syv point.

Efter den uventede udesejr over det ubesejrede tophold Ajax for en uge siden var Vendsyssel i den uvante situation, at holdet løb på banen i rollen som favorit. Det er før set, at især hold med mange unge spillere ikke kan stå for presset. Set i det lys fortjener de unge Vendsyssel-piger masser af ros. De blev nemlig presset til det sidste på en dag, hvor begge hold lavede for mange fejl.

I første halvleg fulgtes de to hold ad til 11-11, men tre Vendsyssel-mål i de sidste tre minutter inden pausen gav hjemmeholdet en føring på 14-11. Fem minutter inde i anden halvleg var stillingen 18-14, men det lykkedes ikke Vendsyssel at skabe afgørende luft.

Tværtimod bed de rødblusede Lyngby-piger hele tiden Vendsyssel i haserne, og da gæsterne reducerede til 23-24 med mindre end fire minutter igen samtidig med, at Helle Dam Dyhr blev udvist, var Vendsyssel-pigerne virkelig under pres. Til stor jubel brød venstrefløjen Nicoline Brogaard igennem og scorede til 25-23, og da Julie Jensen - stadig i undertal - øgede til 26-23 på straffekast med to minutter igen forsvandt Lyngbys sidste kræfter.

Cheftræner Morten Arvidsson kaldte i kampprogrammet opgøret mod Lyngby for en 4-point-kamp, så glæden var naturligvis meget stor i minutterne efter slutfløjtet.

Nicoline Brogaard 2

Julie Jensen blev kåret som Kampens Fighter hos Vendsyssel. Hun scorede otte af holdets 10 første mål og var hele tiden en trussel.

Begge målvogtere - Nikoline Andersen og Elizabeth Nørgaard - havde især i anden halvleg vigtige redninger, så Vendsyssel vandt helt sikkert "kampen i kampen" mellem keeperne.

Glædeligt var det også, at Natasja Øhrgaard og Nicoline Brogaard scorede henholdsvis tre og to mål fra fløjen, ligesom det er en fornøjelse at følge, hvordan Kaja Kamp og Ilda Kepic tager de nødvendige tæsk.

Sejren betyder, at Vendsyssel rykker op som nr. 10. Det er holdets hidtil bedste placering i denne sæson.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkanalfrederikshavn%2Fvideos%2F1398615733504557%2F&amp;show_text=0&amp;width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" allowfullscreen="true"></iframe>