Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.03.2020 | Af: Marcus Linkhorst

Trods nedsmeltning: Stadig opbakning til Fock

Alternativet i Frederikshavn Kommune bakker stadig op om politisk leder Josephine Fock, selv om fire ud af fem medlemmer af Alternativets folketingsgruppe mandag meldte sig ud af partiet efter en længere intern krise med Josephine Fock i centrum.


 

Alternativets folketingsgruppe blev mandag skåret ned fra fem til én person. En intern uro endte med, at stifteren og tidligere leder Uffe Elbæk, medstifter Rasmus Nordqvist, Sikander Siddique og Susanne Zimmer trak sig fra Alternativet og dermed deres folketingsgruppe. Den uro kommer efter Josephine Focks tiltræden som politisk leder. Men det ændrer ikke på, at Alternativet i Frederikshavn Kommune bakker op om Josephine Fock.

- Josephine Fock har været medstifter og medforfatter af partiets politiske vision, som hun står ved, og som fik kæmpe opbakning gennem valget til politisk leder. Det er Uffe-segmentet, der stod for skandalerne, og som har kostet os mange stemmer til kommunalvalget i 2017 og folketingsvalget i 2019, siger formand for Alternativet i Frederikshavn Kommune, Mark Jewkes, til Kanal Frederikshavn.

Mark Jewkes sagde i lørdags til Kanal Frederikshavn, at Josephine Fock kan genrejse partiet. Den holdning står han ved, også selvom flere er gået fra partiet og kun en er tilbage i folketingsgruppen.

- Ja, hun har flertallet af medlemmerne bag sig, mener Mark Jewkes.

Men hvordan skal Josefine Fock så genrejse partiet? Mark Jewkes satser på, at folketingsmedlem Torsten Gejl bliver i pariet.

- Ellers må vi jo starte helt forfra med at samle vælgererklæringer. Det er vi klar til. Vi tror forsat på vores vision for et bedre samfund og en mere bæredygtig verden. Personer går - visionen består, fastslår Mark Jewkes.

Flere medlemmer har forladt Alternativet udover de fire fra folketingsgruppen. Det gælder hovedbestyrelsesmedlemmer, den tidligere pressechef samt almene medlemmer. Men Mark Jewkes understreger, at han bliver i partiet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close