Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Trods tilbagegang: Optimisme i Dybvad

For 10 år siden boede der flere end 700 beboere i Dybvad. Nu er der lige godt 600 tilbage. Alligevel nægter byen at tale om krise.
Dybvad er den by i landet, der har mistet flest indbyggere i landet målt i procent de seneste 10 år, men nu tror de lokale ildsjæle, at det igen går fremad.

 

For 10 år siden boede der flere end 700 beboere i Dybvad. Nu er der lige godt 600 tilbage. Alligevel nægter byen at tale om krise.

- Vi har haft vækst målt på omsætning i flere år, så der er bestemt ikke tale om krise. Vi har et meget aktivt foreningsliv, skole, læge og tandlæge, og en god borgerforening og handelstandsforening, som lige har lagt sig sammen, siger Tim Brunø, der ejer Brunø Tøj ApS, til TV2 Nord.

Kromanden på den anden side af hovedgaden er lige så positiv.

- Folk er rigtig gode til at bakke op om de arrangementer vi holder i byen, og de forretninger der er tilbage går godt, siger Kim Wulff Nielsen, Dybvad Kro og Hotel.

Og skal man tro fremtidsforsker Preben Mejer, er der grund til optimisme. Det viser erfaringer fra andre regioner i Danmark.

- I Aarhus, hvor jeg kommer fra, har vi længe set en udvikling, hvor folk er flyttet fra byen og ud til nabokommunerne, fordi det simpelthen er blevet for dyrt at bo indenfor byskiltene. Nu ser vi også, at folk vælger at flytte ud til landsbyerne, fordi de vælger at bo tættere på naturen, udtaler Preben Mejer til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close