Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.11.2017 | Af: Søren Visti Jensen

Uanset flotte skåltaler - vi gør for lidt for miljøet

Byrådskandidat Søren Visti Jensen (SF) har skrevet dette indlæg: Kloden er presset. Vi er for mange til at forbruge for få ressourcer. Vi smider for meget væk. Vi forurener vores luft i en sådan grad, at klimaet er ved at komme ud af kontrol, og naturen fyldes op med kemikalier og svært nedbrydeligt affald, som vi kun alt for langsomt opdager de fatale konsekvenser af.

 

Det hele kan virke så uoverskueligt for den enkelte, at man næsten opgiver på forhånd. Men al forandring – både god og dårlig – starter ved en selv. Og en grønnere og mere bæredygtig fremtid er afhængig af, at vi alle træder i karakter. Helt ned i de enkelte husstande. Helt ned i dagligdagen. Helt ud i kommunerne.

Kommunalt gør vi i Frederikshavn – uanset flotte skåltaler - for lidt for naturen, miljøet og klimaet.

Vi affaldssorterer ikke i husstandene som mange andre kommuner. Det skal vi se at komme i gang med.

Økologien bør også indføres i de kommunale køkkener – både for de ældre, for børnene og i de offentlige kantiner. Der bør udarbejdes konkrete planer for at igangsætte denne proces.

Der bør laves lokale kampagner imod madspild, hvor også kommunen bør gå foran i de kommunale køkkener.

Vore kraft-/varmeværker bør overgå fra naturgas til solfanger/el og varmepumper. Nogle er kommet i gang, men processen bør speedes op og have større fokus.

Vindmøllerne – både vand- og landbaserede - skal have en endnu mere central placering i den kommunale planlægning.

Støtten og rådgivningen til private der ønsker at modernisere og energioptimere boligerne skal fortsættes og gerne udbygges.

Der skal være mere fokus på genopretning af vore vandløb samt fjernelse af de forhindringer, der forhindrer naturlig faunapassage i disse.

Skovrejsning på ubenyttede kommunale arealer samt hjælp og opfordring til private lodsejere, der måtte ønske det samme, kunne være med til at forbedre CO2-balancen i atmosfæren.

Rækken af grønne tiltag kunne sagtens blive endnu længere – andre har sikkert større indsigt og kreativitet end undertegnede. Det jeg derfor efterlyser, er en slags kommunal grøn tænketank eller grønt råd, med det erklærede formål at øge engagement og opmærksomhed omkring en mere bæredygtig fremtid – i alle afskygninger. Startende i kommunerne og med os selv og helt ned til den enkelte husstand. Det vil jeg som SF´er også gerne arbejde for, hvis jeg skulle blive indvalgt i det kommende byråd.

Jeg tror, at det var Erik Grip, der engang fremførte en sang med omkvædet:
”Små hjul, små hjul kan flytte store læs … du er et lille hjul”!

Lad os nu få gang i de små hjul!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close