Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.09.2018 | Af: Michael Frederiksen

Udrulning af 5G-netværk øger Roblon-optimisme

Roblon i Frederikshavn opjusterer sit langsigtede mål for perioden frem til 2021. Roblon sigter nu efter en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på minimum 15 procent. I den oprindelige strategi fra 2016 lød målet til toplinjen kun på syv procent.


 

Roblon solgte sidste forår Roblon Lighting, der lavede lysprodukter, fra, mens størstedelen af tovværksdivisionen Roblon Engineering blev afhændet i begyndelsen af 2018. Derudover er der foretaget to opkøb i USA, der skal styrke de to hovedområder i den nye forretning; fiberoptiske kabler og kompositprodukter.

- I den fiberoptiske kabelindustri lavede vi et opkøb i North Carolina. Med det er vi - med produktion og salg - lige der, hvor de seks største producenter af bredbåndskabler i USA befinder sig, siger Lars Østergaard, administrerende direktør hos Roblon, til Ritzau Finans.

- Der er voldsom vækst hos de topkunder, der er lige i nærområdet, for folk bruger deres mobiltelefoner mere og mere, der streames hele tiden mere, og så er 5G-netværket også på vej til at blive udrullet, uddyber topchefen.

Med udrulningen af 5G-netværket, som blandt andet T-Mobile investerer tungt i, bliver der også brug for flere fiberoptiske kabler, fordi sendemasterne kommer til at stå tættere og dække bedre.

Derfor er det i den del af forretningen på det amerikanske marked formentlig mest Roblons egen kapacitet, der vil sætte grænser i de kommende år.

- De seks store kunder har allerede annonceret nye investeringer. Vi har et pænt stort positivt pres på at levere mere, så vi er næsten presset af vores kapacitet i USA i øjeblikket, siger Lars Østergaard.

Han anslår, at væksten i markedet for fiberoptiske kabler er på 12 procent eller mere, og derudover vil Roblon kunne tage markedsandele eller købe sig til resten af den vækst, der skal til for at komme i land med målsætningen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Amalie S. Frederiksen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close