Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.08.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Udskældt kryds bliver alligevel ikke lavet om

Dette kryds har altid været upopulært, men det ser overraskende ud til at overleve.
Det udskældte kryds ved Arena Nord (Niels Juels Vej/Rimmens Allé) bliver alligevel ikke lavet om til en rundkørsel eller lyskryds, når Nordstjerneskolen tages i brug. 

 

Det var ellers meningen i det første udkast til den trafiksikkerhedplan, der er lavet. Men politikerne i Teknisk Udvalg præsenteres på deres møde i morgen for en revideret plan, og her er rundkørslen/lyskrydset droppet.

Tre andre projekter skrottes. Der laves ikke en hævet overflade til sikring af overgangen på Toftegårdsvej, krydsningshellen på Suderbovej bliver heller ikke til noget, og det samme er tilfældet med en ny gang- og cykelsti igennem Hørkørskoven.

Vejdirektoratet har givet tilsagn om støtte på 4.467.200 kroner fra puljen til mere cykeltrafik. Derudover skal Frederikshavn Kommune selv finansiere fra 4.159.000 til 7.009.000 kroner. Det afhænger af, hvilke løsninger politikerne vælger. Eksempelvis koster en planlagt cykelsti på Peter Wessels Vej 4.000.000 kroner. Ved at nøjes med cykelbaner løber udgiften kun op i 550.000 kroner. 

Selv om Nordstjerneskolen tages i brug fra nytår, går der tre år, før alle planlagte trafiktiltag er ført ud i livet. I 2014 er det eksempelvis meningen at opsætte seks-otte dynamiske hastighedsbegrænsningsskilte på Rimmens Allé og Niels Juels Vej. De vil kun virke i morgentrafikken, når børnene er på vej i skole. Målet er, at bilisterne oplever ruten som mindre attraktiv, når de kun må køre 30 eller 40 km/t.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close