Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.05.2014 | Af: Simon Bang Jensen

Ung frederikshavner imponerede på SF's liste

Teis Volstrup (SF) er første suppleant for Margrete Auken i Europa-Parlamentet.
26-årige Teis Volstrup fra Frederikshavn - en  meget aktiv SF'er gennem mange år - opnåede en flot andenplads på SF's liste ved det netop overståede Europaparlamentsvalg. Med 5.586 personlige stemmer blev han kun overgået af partiets klare spidskandidat Margrete Auken. Teis Volstrup er dermed første suppleant for SF i Europaparlamentet.

 

Det flotte valg er et politisk skulderklap, som den unge frederikshavner er stolt over, men som han lige skal have fordøjet, inden den politiske fremtid planlægges.

De sidste godt ni måneder har Teis Volstrup haft rygende travlt op til Europaparlamentsvalget, og man fornemmer ligefrem, at den ambitiøse politiker med de frederikshavnske rødder nu kan ånde lettet op og få det hele lidt på afstand.

- Jeg har stort set lagt vandret den sidste tid, og jeg har brugt rigtigt mange ressourcer og kræfter på valgkampen, hvilket selvfølgelig er gået ud over mit arbejde, fritid og privatliv, så det bliver godt at geare lidt ned igen. Når det så er sagt, er jeg naturligvis utrolig glad for, at det hårde benarbejde har båret frugt, siger den funklende SF-stjerne.

Teis Volstrup er opvokset på en gård mellem Dvergetved og Kvissel i en søskendeflok på seks, hvoraf fire af dem bor forskellige steder i Jylland. Forældrene og den mindste bror bor stadig på gården lidt udenfor Frederikshavn.

Han gik på Ravnhøj Skole og fik senere sin studenterhue på Frederikshavn Gymnasium, inden han for godt fem år tilbage valgte at flytte til København i forbindelse med studierne. I dag bor han på Nørrebro, hvor han arbejder som henholdsvis studievejleder på Københavns Universitet og standard- og latindanselærer et par aftener om ugen. En hverdag han, trods kærligheden til politik, glæder sig til at vende tilbage til.


- Der har været vildt run på, så jeg tog mig en velfortjent fridag i mandags for ligesom at finde mig selv igen. Nu glæder jeg mig til at komme tilbage til en mere "normal" hverdag og få det hele lidt på afstand, fortæller han.

De seneste mange måneder har han sammen med en lang række andre SF'ere haft utroligt travlt med at køre Margrete Auken i stilling til Europa-Parlamentet, og det glæder ham derfor, at det hårde politiske benarbejde blev belønnet. Dels med sin egen flotte placering, men ikke mindst med den erfarne partifælles resultat på hele 153.072 personlige stemmer. 

Trods sin nordjyske beskedenhed har Teis Volstrup altid troet på sig selv og derfor sat baren højt i sit politiske arbejde, og det, mener han også, kan ses i valgresultatet. 

- Jeg havde selvfølgelig ikke regnet med det, men jeg er optimist (nogle siger: grænsende til naiv), og derfor har jeg da håbet på et godt resultat. Jeg har hele tiden troet på projektet, og nu har jeg fået bevist min pointé, nemlig at hårdt arbejde helt klart betaler sig, lyder det.

Han er stolt over at have været med til at aflive myten om, at der efterhånden ikke er flere "seriøse" unge tilbage i SF, og den fine politiske medvind gør, at han vil fortsætte med at partiudvikle SF på nogle områder. I 2011 var han folketingskandidat i Frederikshavn-kredsen, men han har endnu ikke besluttet, om han vil bruge sit flotte valgresultat fra EU som springbræt til at blive valgt ind ved næste folketingsvalg. Det må tiden vise.

- Jeg skal lige forstå og fordøje de seneste mange travle måneder og det flotte resultat fra i søndags, men jeg vil da helt klart fortsætte mit politiske arbejde for SF og SFU og for at trække Danmark og EU i den retning, som jeg ønsker, siger han.

Teis Volstrup har udnævnt sig selv som en politiker, der vil holde bankerne i kort snor, og han er klar til at gå ind i kampen mod virksomheder i skattely. To af hans mærkesager i SF er blandt andet regulering af finanssektoren samt modstand mod brug af skifergas i EU, og hvis der er behov for det, er han klar til at rykke mod Bruxelles. Flere eksperter vurderer, at 69-årige Margrete Auken muligvis overlader sin plads i Europa-Parlamentet til Teis Volstrup midtvejs i valgperioden på fem år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close