Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.04.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Unge får hjælp til mental sundhed i et nyt projekt

Frederikshavn er én af 10 kommuner, som er blevet udvalgt til at deltage i projektet. Foto: Michael Pennerup
Frederikshavn Kommune skal være pilotkommune i et projekt for unge, der skal lære mental sundhed. Projektet hedder LÆR AT TACKLE angst og depression og skal hjælpe flere unge i uddannelse og job.

 

Frederikshavn Kommune er udvalgt blandt 35 kommuner til at sætte større fokus på den mentale sundhed blandt unge. Frederikshavn Kommune har et ønske om at udvikle sundhedsindsatsen for unge, herunder også den mentale sundhed. Det får kommunen mulighed for nu.

Frederikshavn Kommune indgår i Komiteen for Sundhedsoplysnings nye indsats LÆR AT TACKLE angst og depression for unge. Indsatsen tilbydes som et frivilligt tilbud, der kan hjælpe målgruppen, unge mellem 15 og 30 år, og kan betyde en afgørende forskel for deres mulighed for at gennemføre en uddannelse og komme i job.

- I Frederikshavn Kommune har vi de organisatoriske forudsætninger for at kunne lave et rigtig godt tilbud til unge i målgruppen. Vi har mange unge, som har svært ved at mestre deres hverdag og fastholde job eller uddannelse på grund af psykisk sårbarhed, og derfor vil vi gerne lave en metodestyret indsats, som kan samle de tværfaglige interesser. Så vi er rigtig glade for at deltage i det her projekt, som vi mener, får en stor effekt, siger Christina Lykke Eriksen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Ungeenheden i Frederikshavn Kommune har identificeret flere områder, hvor det vil være hensigtsmæssigt at sætte ind med særlige tilbud til unge med specifikke udfordringer, spiseforstyrrelser, selvskade, stress, angst og depression. Her passer konceptet i projektet rigtig godt.

Som pilotkommune i LÆR AT TACKLE angst og depression vil Frederikshavn Kommune støtte de unge i at etablere eller fastholde en relation til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Projektet indeholder kurser, som i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne tilbyder "hjælp til selvhjælp" for unge, og det bygger på at engagere frivillige, som kan dele egne erfaringer med psykisk sårbarhed. Den kombination anses som værende særdeles udbytterig, både for de unge som deltager i kurserne, men også for instruktørerne, som underviser på kurserne.

Øvrige pilotkommuner er Haderslev, Skanderborg, Allerød, Roskilde, Odense, Frederiksberg, Skive, Halsnæs og Køge.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close