Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

V: Reetablering af klit i Skagen kan sagtens vente

Et flertal i Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune besluttede mandag af afsætte en halv million kroner til genopretning af den hærværksramte klit på Skagen Sønderstrand. Venstres Jens Borup stemte imod. Han vil først genoprette klitten, når kommunen kan sende regningen til en dømt gerningsmand.

 

- Det er skatteydernes penge, og dem skal vi passe på. Derfor er der ingen grund til at bruge en halv million kroner, før vi kan sende regningen videre, siger Jens Borup til Kanal Frederikshavn.

Han er i det hele taget ikke imponeret af Frederikshavn Kommunes håndtering af sagen, som begyndte 26. oktober 2019, da en eller flere gerningsmænd fjernede toppen af en fredet klit.

Frederikshavn Kommune mener, at der er fjernet mellem 3000 og 3500 kubikmeter sand. Ifølge Jens Borup er der tale om et stort fejlskøn. Han vurderer, at der kun er fjernet 100-200 kubikmeter.

- Kommunen burde have opført sig mere voksent og klappet hesten i stedet for at ride med på den heksejagt og blodtørst, som vi har oplevet i denne sag, mener Jens Borup.

Han understreger, at Venstre ikke går ind for hverken hærværk eller selvtægt, men Jens Borup vil lade retten tale først. Reetableringen af klitten kan sagtens vente.

- Personligt mener jeg overhovedet ikke, at det er nødvendigt at genoprette klitten. Du kan slet ikke se, at der er lavet hærværk mod den, og den er stadig højere, end da den blev etableret, siger Jens Borup.

Han var ved klitten i dag og kunne her konstatere, at klitten faktisk er i gang med at reetablere sig selv.

To mænd er sigtet i sagen. Den ene er erhvervsmanden Hans Andersen fra Aalborg, som har hus ved den hærværksramte klit i Skagen. Han stod i juli frem i TV2 Nord og fortalte, hvad der ifølge ham skete den oktobernat.

- Det kan godt være, jeg har sået et frø. Det må retten afgøre på et senere tidspunkt. Jeg har i hvert fald talt med hjertet, det er helt sikkert, sagde Hans Andersen til TV2 Nord.

Han afviser imidlertid, at de to sigtede mødtes for at aftale og planlægge hærværket.

- Der er ikke bestilt en gummiged eller aftalt økonomi eller noget som helst, lød det fra Hans Andersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close