Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Valg-fadæse på ny skole bør kulegraves internt

De kommende børn på Nordstjerneskolen må klare sig uden en skolebestyrelse, når de begynder efter sommerferien.
Valg-fadæsen på Nordstjerneskolen bør kulegraves, og den politisk ansvarlige, Paul Rode Andersen (SF), skal iværksætte en undersøgelse af de interne forhold i Børne- og Ungdomsvalget (BUU) samt forvaltningen.
 

Det mener Jan B. Sørensen, som kun nåede at være formand for den nyvalgte skolebestyrelse i et par uger, inden valget blev erklæret ulovligt på grund af et par procedurefejl. Fejl, som Børne- og Ungdomsudvalget ifølge formand Paul Rode Andersen først blev gjort bekendt med efter valget.

Men Jan B. Sørensen er stadig af den overbevisning, at politikerne har et stort ansvar for valg-fadæsen.

- Jeg mener, at den manglende rettidige omhu i mindst lige så stor grad gælder BUU og skoleforvaltningen. Der var netop ingen ledelse af Nordstjerneskolen i den kritiske periode fra november og frem til skolens leder tiltrådte i foråret. Netop derfor satte BUU og skoleforvaltningen en konsulent på opgaven, som så skulle være ansvarlig for processen, herunder at koordinere møder mellem de tre skolebestyrelser og rapportere til BUU og skoleforvaltningen. Hvordan disse tilbagemeldinger er foregået, ved jeg naturligvis ikke, men det må være klart, at noget er gået galt, bl.a. i BUU. Det er i grunden ikke konstruktivt at ville placere et ansvar, men hvis Paul Rode Andersen insisterer, så bør han absolut undersøge de interne forhold i BUU og forvaltningen, mener Jan B. Sørensen.

Han kritiserede i går politikerne og forvaltningen for slet ikke at have kontaktet den nyvalgte skolebestyrelse, efter at BUU mandag erklærede valget ulovligt. En kritik, som Paul Rode Andersen her til morgen afviste på Kanal Frederikshavn. "Jeg har løbende været i kontakt med formanden Jan B. Sørensen", udtalte Paul Rode Andersen.

Jan B. Sørensen fik morgenkaffen galt i halsen, da han læste denne udtalelse.

- Jeg forundres. 27. juni om aftenen sender jeg en mail til Paul Rode Andersen med en konkret juridisk forespørgelse. I løbet af aftenen svarer Paul Rode Andersen mig to gange, og jeg sender yderligere to mails. Den såkaldte løbende kontakt er således startet af mig, sker to dage efter annuleringen af valget, og indeholder ikke noget om en løsning af problemet. Kun nævner Paul Rode Andersen, at han har bedt forvaltningen om at lave et dialogforum, men den information var jo ikke noget nyt, og han giver ingen detaljer eller indikation af, hvilket beføjelser der vil følge med, eller at han har bedt forvaltningen tage kontakt til mig. Jeg kan derfor ikke genkende at have haft en løbende kontakt. Hvis det havde været tilfældet, at Paul Rode Andersen have taget den første kontakt mandag umiddelbart efter annulleringen af valget, havde situationen nu måske været en ganske anden, vurderer Jan B. Sørensen.

Han opfordrer Paul Rode Andersen til øjeblikkeligt at vise handlekraft.

- Vi skal se fremad. Hvis Paul Rode Andersen mener det seriøst med en løbende kontakt, så vil jeg foreslå, at han straks udsender en invitation til et møde i næste uge mellem forældrerepræsentanter, skoleforvaltning og ham selv, samt at han inden får forvaltningen til at kontakte Undervisningsministeriet for reelt at afklare de juridiske muligheder. I givet fald bør han til mødet have afklaret de nøjagtige beføjelser for et evt. dialogforum - vide beføjelser, hvis det overhovedet skal give mening og ikke blot blive en narresut. Jeg ser frem til en invitation fra Paul Rode Andersen, så vi kan få en konstruktiv dialog straks. Det haster i allerhøjeste grad, så de 996 børn og deres forældre ikke skal stå med en unødvendig usikkerhed hele sommerferien, udtaler Jan B. Sørensen.

Han fastholder i øvrigt, at kommunen - med loven i hånden - har mulighed for at lade den valgte skolebestyrelse blive siddende indtil omvalget fra 28. september til 4. oktober. Det afviser Paul Rode Andersen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close