Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2019 | Af: Michael Frederiksen

Vej til Skagen udvides: Vores bønner er hørt

Borgmester Birgit S. Hansen bemærker, at en elektrificering af jernbanestrækningen mellem Aalborg og Frederikshavn ikke prioriteres.
- Jeg får lyst til at sige: Vores bønner er hørt i forhold til vejforbindelsen mellem Skagen og Ålbæk. Dette er godt og tak for det, men jeg bemærker, at man i udspillet ikke har prioriteret elektrificeringen af jernbanen i vores landsdel. Det kan betyde, at vi ikke hænger sammen med resten af Danmark og Europa i forhold til jernbanenettet.

 

Sådan lyder borgmester Birgit S. Hansens reaktion på nyheden om, at regeringen og Dansk Folkeparti hare afsat penge til en udvidelse af hele vejstrækningen mellem Ålbæk og Skagen.

I alt er der afsat godt 112,7 milliarder kroner til infrastrukturelle investeringer i aftalen. Finansieringen finder regeringen og Dansk Folkeparti blandt andet ved at udskyde tidspunktet for, hvornår Storebæltsbroen skal være betalt tilbage, og så henter man også en stor pose penge i den såkaldte Togfond.

Sidstnævnte betyder blandt andet, at en elektrificering af jernbanestrækningen mellem Aalborg og Frederikshavn ikke prioriteres. Derfor løfter borgmesteren i Frederikshavn Kommune pegefingeren og markerer, at vi fortsat er og skal være en naturlig del af det overordnede jernbanenet.

Når det er gjort, glæder hun sig trods alt over dagens nyhed.

- Borgere, erhverv, kommune - ja, alle gode kræfter her i området - har længe argumenteret for rimelighed, logik og rationale i, at statsvejen mellem Ålbæk og Skagen udvides hele vejen. Det er sårbart med én vej for virksomhederne, borgerne og turisterne. Det har taget tid at få folketinget til at indse betydningen. Nu har de endelig prioriteret et stykke infrastruktur i vores område. Det er godt. Det rydder en sten af vejen, så vi kan fortsætte arbejdet med vækst, siger Birgit S. Hansen.

Anlægsarbejdet går efter planen i gang i 2021. Birgit S. Hansen vil arbejde for, at elektrificeringen ikke stopper i Aalborg, ligesom det er vigtigt for borgmesteren, at der fortsat er seks daglige togafgange hele vejen fra København til Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close