Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Velfærden er blevet ringere og ringere

Bjarne Laustsen (S): - Socialdemokratiet vil ikke sænke skatten for de rige og gøre det billigere at køre i luksusbiler. Vi vil bruge pengene bedre, nemlig på vore ældre og vore børn.
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) har skrevet dette indlæg: Her til lands går det fint. Økonomisk set går det fremad. Men velfærden er blevet ringere og ringere. Det handler de første to af i alt tre kampagner om, som jeg lancerer her i valgkampen.

 

Velfærd fremfor skattelettelser er det enkle budskab. Socialdemokratiet vil ikke sænke skatten for de rige og gøre det billigere at køre i luksusbiler. Vi vil bruge pengene bedre, nemlig på vore ældre og vore børn. Begge grupper vil vokse, og det skal vi afsætte penge til på de offentlige budgetter.

De offentlige ansatte løber hurtigere og hurtigere for at løse deres opgaver. Vi mener, at der er brug for flere varme hænder til de mange, der har behov. Vi mener også, at vi skal gøre vores bedste for at sikre dem et bedre arbejdsmiljø.

Vi skal have kommuner, der har råd til en ordentlig velfærd, og det kræver en retfærdig kommunal udligning. Vi skal passe på hinanden og vores samfund. Vi skal have plads til at yde såvel ældre som børn en indsats, vi kan være bekendt. Vi skal have plads til at styrke velfærden i takt med, at behovet vokser.

Valgets formentlig største emne er retten til en tidlig tilbagetrækning. Her har Socialdemokratiet slået fast, at nedslidte lønmodtagere med et langt arbejdsliv bag sig skal have ret til at trække sig tre år tidligere end folkepensionsalderen. Vi ved, at tusinder af ihærdige mennesker er nødt til at tage medicin for at klare arbejdet. Vi har en pligt til at sikre, at de nedslidte kan trække sig tilbage, mens der endnu er tid.

Den ret vil regeringens aftale om en ”seniorpension” slet ikke give. Tværtimod har de nedslidte lønmodtagere igen vundet retten til at stå med hatten i hånden overfor sagsbehandlerne. Folk skal have ret til en værdig afsked med arbejdsmarkedet, når helbredet ikke længere holder til arbejdets belastning. Det handler den anden annoncekampagne om, som er søsat i ugen der gik.

Valget er derfor let for os socialdemokrater. Det vil være kampagnens temaer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close