12. april 2012 - kl. 22.04

Vendsyssel snydt for straffekast til allersidst

• 1 af 2
  • 2 af 2
    Tanja Logvin burde have haft tilkendt et straffekast med et par sekunder tilbage af kampen, men dommerne valgte den nemme løsning.
Af: Kanal Frederikshavn

Vendsyssel Håndbold måtte i torsdagens hjemmekamp i kvalifikationsspillet til 1. division nøjes med det ene point mod Odder. Holdene fulgtes ad i samtlige 60 minutter, og efter en vanvittigt spændende afslutning, hvor Vendsyssels Tanja Logvin klart blev snydt for et straffekast i slutsekunderne, endte opgøret 26-26.

Alle tre hold i puljen har nu spillet to kampe, og Virum fører med tre point, Vendsyssel har to point, mens Odder er noteret for ét point. Det betyder, at de tre hold stadig selv har afgørelsen i egne hænder. Nr. 1 rykker direkte op i 1. division, mens nr. 2 skal møde Tarm i to knald eller fald-kampe. Nr. 3 spiller også næste sæson i 2. division.

Vendsyssel havde chancen for at snuppe begge point i den begivenhedsrige afslutning, hvor begge hold løb ind i en udvisning. Tanja Logvin brød igennem med to sekunder igen, og mindst én Odder-spiller dækkede op en meter inde i feltet. Straffekast. Helt sikkert. Det var ingen i hverken Vendsyssel- eller Odder-lejren i tvivl om bagefter, men dommerparret Daniel Møller og Brian Schmidt valgte den nemme løsning og dømte frikast. Det sendte hjemmeholdet ind i paraderne, og dermed sluttede kampen 26-26.

- Vi spillede heller ikke i aften en god kamp. Jeg savner mere flow i vores spil, sagde Vendsyssel-direktør og -udskiftningsleder Jan Hansen efter den hektiske afslutning.

Odder førte flere gange i kampen med tre mål, blandt andet 20 minutter inde i første halvleg ved stillingen 7-10. Her tog Jan Hansen en timeout, hvor han skiftede playmaker. Jeanette Ørvad, der var lidt for utålmodig, blev afsløst af Katrine Stilling, som netop er kommet tilbage efter at være blevet opereret for en brækket næse. Katrine Stilling spillede resten af opgøret, scorede fem mål, medvirkede i flere fine opspil og blev fortjent kåret til kampens bedste Vendsyssel-spiller.

Stillingen var 12-12 ved pausen. Vendsyssel begyndte anden halvleg bedst og kom på 14-12, men Odder kæmpede sig igen foran. 10 minutter efter pausen stod det 15-15, syv minutter før tid viste måltavlen 22-22, og tre minutter før slutfløjtet var stillingen 24-24. Og det endte altså 26-26.

Veteranen Pia Harstad har opskriften klar på succes i de to sidste kampe i puljen:

- Vi skal spille mere bredt, og vi skal op i tempo, når vi modtager bolden.

Vendsyssel får søndag kl. 16.00 besøg af VSH 2002 (Virum). Der bliver ingen oprykningsfest på søndag for Vendsyssels vedkommende. Champagnepropperne springer tidligst onsdag 18. april i Odder. Det kræver en sejr over VSH 2002 og minimum uafgjort mod Odder.

Jan Hansen forventer en endnu vanskeligere kamp på søndag, da han vurderer, at VSH 2002 er et stærkere hold end Odder. Også dette opgør afvikles i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå, fordi Arena Nord er optaget af Forårsmesse.