Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2018 | Af: Michael Frederiksen

Venstre: - Det ser svært ud med budgetforlig i år

Anders Broholm (V): - Vi synes, det er uhørt, at borgmesteren ikke ved forhandlingernes start ville fremlægge et konkret budgetudspil. Foto: Helle Hornshøj
Budgetforhandlingerne i Frederikshavn Kommune er inde i sidste fase, og Venstre skærper nu tonen over for borgmester Birgit S. Hansen.

 

- I Venstre har vi vores prioriteter klar, men det ser svært ud med at få et forlig i hus. Vi synes, det er uhørt, at borgmesteren ikke ved forhandlingernes start ville fremlægge et konkret budgetudspil. Det svarer til, at regeringen ikke vil fremlægge et finanslovsudspil, inden de indkalder til finanslovsforhandlingerne. Det er utænkeligt. Når man sidder på et absolut flertal, kan man ikke undslå sig udspilspligten, i hvert tilfælde ikke hvis der skal handling bag ordene om det brede samarbejde, mener Anders Broholm, Venstres gruppeformand i byrådet.

Han vurderer, at forudsætningerne for et forlig er yderligere besværliggjort af, at Socialdemokraterne allerede - med Anders Broholm ord - "har vedtaget kradse besparelser på skole og daginstitutioner i Børne- og Ungdomsudvalget".

- I Venstre er vi modstandere af de vedtagne besparelser, der blandt andet betyder, at børnene tvinges tidligere i børnehave, og vi er også modstandere af at nedlægge dagplejerne i oplandet. De besparelser vil vi have annulleret, fastslår Anders Broholm.

Venstre har den holdning, at folkeskolen trænger til at blive tilgodeset.

- Der ydes hver dag en solid indsats i folkeskolen, men vilkårene er ikke gode nok. Det er velkendt, at vi er modstandere af den årlige udhuling af folkeskolen, som demografimodel og tildelingsmodel resulterer i. Vi har ikke råd til ikke at prioritere folkeskolen, lyder meldingen fra Anders Broholm.

Venstre er desuden optaget af, at Frederikshavn Kommune har et stærkt erhvervsfremmesystem lokalt.

- Den nye reform af området stiller store krav til, at vi lokalt tør træffe modige beslutninger for at fastholde vores stærke lokale erhvervsindsats. Derfor ønsker vi at samle flere kræfter af den lokale indsats i ErhvershusNord, der gør et fremragende arbejde for beskæftigelsen og væksten i vores kommune. Det er helt centralt, at vores lokale erhvervshus har musklerne og volumen til at understøtte nye og eksisterende virksomheder, udtaler Anders Broholm.

Venstre vil også øge konkurrenceudsættelsen.

- Vi har fokus på Park og Vej. Det er vores opfattelse, og det understøttes af undersøgelser fra DI, at kommunen kan spare penge på øget konkurrenceudsættelse. De sparede penge ønsker vi at prioritere til velfærd i vores kommune, siger Anders Broholm.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close