Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Vi skal fortsætte med at samarbejde efter valget

Borgmester Birgit S. Hansen (S): - Også efter valget hedder mantraet: Vi skal stadig samarbejde!
Borgmester Birgit S. Hansen (S) har skrevet dette indlæg: Vi har samarbejdet de sidste fire år, selvom der har været sager med forskellige synspunkter og sager, hvor vi har stemt forskelligt. Vi er forskellige partier, men dialogen/debatten - den demokratiske proces - ja, den er intakt, og det skal den også være efter et valg. Vi kan ikke noget uden samarbejde.

 

Vi er i valgkamp. Det er en god gammel tradition, at vi så går "efter struben" på hinanden. Vi skal markere forskelle, og vi skal have renset luften med et valg.

Kan vi samarbejde før, under og efter? Svaret er et rungende ja!

Allerede ved sidste konstituering så vi samarbejdets kunst. Vi fordelte formandsposter for udvalgene med to til Venstre, der har syv pladser i byrådet, og en formandspost til SF, der har en plads i byrådet. Socialdemokratiet, med 20 pladser, fik fire. Borgmesteren er født formand for Økonomiudvalget.

Budgetterne er indgået med stort set alle partier gennem årene. Det skaber tryghed.

I udvalgene stemmer de valgte udvalgsmedlemmer for. Cirka 95 procent af beslutningerne hen over året. Det signalerer, at vi trækker på samme hammel.

Hvert enkelt af byrådets 29 medlemmer kan ikke bestemme noget selv, men politik handler om at finde flertal for beslutninger. Og gode forslag nyder opbakning – uanset hvem der fremsætter dem.

Også efter valget hedder mantraet: Vi skal stadig samarbejde! Det er langt det bedste i en kommune, hvor ting ikke kommer let til os, og hvor vi skal kæmpe for vækst, bosætning og udvikling.

Det er ikke kun byrådet, der skal mestre samarbejdets kunst. Vi skal samarbejde med erhvervslivet, fagbevægelsen, foreningslivet, de frivillige - ja, alle der vil.

Mit hold og jeg er klar til at fortsætte det samarbejde.

God valgkamp.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Linda Suhr

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close