Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Vil have Danmarks første regionale stressklinik

Pia Karlsen (V): - Alt for mange familier rammes, når et familiemedlem går ned med stress.
Regionsrådskandidat Pia Karlsen (V), Skagen, har skrevet dette indlæg: Nordjylland skal være Danmarks førende Region i kampen mod stress!

 

Tusindvis af dansker kæmper med stress, angst og depression, og muligheden for at få den rette hjælp er desværre ikke optimal. Også i behandling af stressrelaterede psykiske følger er der lange ventelister i vores Region.

Vi står derfor med en problematik, som jeg mener, vi skal arbejde med igennem langsigtede løsninger - og naturligvis forebyggelse. Det sker ikke over én valgperiode, men vi må i gang.

Det første danske center for mental sundhed ligger i Aalborg Kommune. Jeg synes derfor, det ligger lige for, at Regionen iværksætter en indsats for at hjælpe stressede borgere, udenfor Aalborg Kommune. Vi skal have påbegyndt oprettelsen af Danmarks første regionale stressklinik i Nordjylland. Det vil jeg med glæde være med til at sætte i gang - hvis jeg får muligheden.

Nogen vil sige, at det koster "alt for meget", men jeg mener faktisk, det er en langsigtet og økonomisk rigtig løsning. Alt for mange familier rammes, når et familiemedlem går ned med stress. Det skaber udfordringer i og har store konsekvenser for hele familiens trivsel, men det er også en belastning for hele samfundsøkonomien.

Intet tyder desværre på, at det bliver meget bedre i fremtiden – altså med mindre vi begynder at forbygge og kan sætte hurtigt ind, når de første tegn på stress melder sig.

Når det fungerer i Aalborg Kommune, hvorfor skulle det så ikke også fungere i resten af Regionen? Alle skal have mulighed for at få den rette hjælp, uanset hvor man har valgt at bosætte sig i vores Region - det er tid til forandring og ligeværd i sundhed.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close