Gå til hoved-indhold
02. januar 2014 - kl. 11.01

Vin i Bangsbo: Nyt arrangement i Møllehuset

  • 1 af 2
    FOTO: Møllehuset Restaurant
  • 2 af 2
    Der er kun plads til 50 gæster. Billetprisen er 400 kroner.
Af: Pressemeddelelse

Som noget nyt forsøger Restaurant Møllehuset sig torsdag 16. januar med arrangementet ”Vin i Bangsbo”. Der serveres seks retter spændende mad og dertil syv forskellige vine.

Årsagerne til, at Møllehuset har fået lyst til at forsøge sig med et vinarrangement, er ifølge ejer og køkkenchef Alfred Pichler flere:

- Øl i Bangsbo har været et populært arrangement, men det har primært tiltrukket mænd. Derfor prøver vi os nu med et lignende arrangement, men med vin i stedet for øl. Det tror vi, kan tiltrække en anden målgruppe og måske få nogle af mændene til at tage deres koner med. Derudover er der jo mange, der interesserer sig for vin, så vi håber, vi kan nå ud til dem ved at tilbyde en spændende vinsmagning, hvor maden er tilpasset 100 procent.

Restaurant Møllehuset håber, at arrangementet bliver lige så populært som ”Øl i Bangsbo”, men erkender, at det måske kan tage lidt tid, før frederikshavnerne får kendskab til arrangementet.

- Når vi holder ”Øl i Bangsbo” kan vi se, at der er en del gengangere, som gerne kommer til arrangementet igen og igen. Det skal vi først have bygget op i forhold til ”Vin i Bangsbo”, men vi håber, at der muligvis vil være nogle af gæsterne fra ”Øl i Bangsbo”, som også kunne tænke sig at prøve ”Vin i Bangsbo”. Specialøl er blevet meget populære de seneste år, og derfor har der været stor interesse for at sammensætte øllet til mad, men vin er nu engang en klassiker til mad, som vi ikke mener skal overses, udtaler Alfred Pichler.

På sigt håber Alfred Pichler, at ”Vin i Bangsbo” kan blive en såkaldt ”Winemakers dinner”, hvor der kommer en repræsentant fra et bestemt vinhus og præsenterer og sælger vinene. I første omgang er det dog Mark Kleis fra SuperBest i Hånbæk, som leverer vinene. Det betyder samtidig, at der er mulighed for at købe de vine, som falder i ens smag - og det er endda til supermarkedspriser.

Menuen, som Alfred Pichler og hans køkkenhold har sammensat til arrangementet, er:

Grillet ”nytårs”torsk på ristet rugbrød med sprød bacon, rødbedetartar og peberrodscreme, farseret perlehønebryst på smørstegt polenta med svampesauce og spirer, kalvefilet ”Cordon Bleu” med risotto genovese og rodfrugter, lammekotelet på ragout fin og friteret perlebyg, karamelananas på hvid chokolade ”flapjacks” og citroniscreme & marineret gedeost med trøffelhonning og arepas.

Dertil serverer Mark Kleis følgende vine: Collinobili Prosecco - Treviso Vino Frizzante (Italien), Mar de frades 2012 - Rias Baixaz (Spanien), Laborde Bourgogne Pinot Noir - Côte Chalonnaise 2009 (Frankrig), Rosso di Montalcino 2011 - Collosorbo (Italien), Nugan Shiraz 2010 - Mclaren Parish vineyard (Australien), Quinta Do Pego Vintage port 2011(Portugal) og til sidst en overraskelse, som Mark Kleis kalder ”en historisk dessertvin”, og som han kun vil røbe, er fra Sydafrika.

Man vil efter alt at dømme hverken komme til at gå sulten eller tørstig fra arrangementet, som der kun er 50 billetter til. Billetterne sælges efter først til mølle, og prisen for arrangementet er kun 400 kr. pr. person. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...