Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.10.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Vindmølle-projekt støtter forening med 750.000 kr.

De nye vindmøller - hvis de bliver sat op - her set fra jernbanebroen i Kvissel.
Vindmølle-opstilleren Ecopartner er klar til at støtte Kvissel-Ravnshøj IF med årligt 75.000 kroner i de første 10 leveår i forbindelse med det kommende vindmølleprojekt ved Kvissel Brænding.

 

Det oplyser Ecopartner efter et møde i denne uge med Kvissel-Ravnshøj IF's bestyrelse.

- Vi har en filosofi om, at vindmøllerne også skal give en kontant støtte til aktiviteter i lokalområdet og har tidligere forsøgt at få en dialog med Ravnshøj og Omegns Borgerforening samt Kvissel Borgerforening. De to borgerforeninger har imidlertid begge takket nej – ja, de har faktisk af uransagelige grunde slet ikke ønsket at mødes med os, udtaler Erling S Olesen fra Ecopartner.

Firmaet har i stedet for henvendt sig til den lokale idrætsforening med tilbud om, at de tre vindmøller i deres første 10 leveår skal give et årligt tilskud på 75.000 kr. til foreningens aktiviteter. Der medfølger ikke noget krav om modydelser.

Formand Michael Haaber, Kvissel-Ravnshøj IF, har ingen problemer med de nye vindmøller, tværtimod.

- Personligt synes jeg rigtig godt om vindmøllerne, men det vigtigste for os i bestyrelsen har været at sikre en kærkommen håndsrækning til det daglige arbejde i idrætsforeningen. Vore midler er begrænsede, og denne støtte fra vindmøllerne kan gøre det muligt for os at lave mange aktiviteter for områdets ungdom, siger Michael Haaber.

Vindmølleprojektets videre skæbne afventer nu den politiske behandling i Frederikshavn Kommune, hvor næste skridt kan blive udarbejdelse af VVM-redegørelse for projektet, der efterfølgende vil komme til ny offentlig høring. De små vindmøller, som nu står i området, vil blive nedtaget i forbindelse med en eventuel opstilling af de nye store vindmøller.

Idrætsforeningen kunne have valgt at modtage støtten som en kontant engangsydelse på 528.000 kr. Det svarer til det beløb, som Frederikshavn Kommune i øvrigt kan søge i Den grønne Fond i forbindelse med opførelsen af vindmøllerne, men Kvissel-Ravnshøj IF har altså valgt et årligt støttebeløb.

- Vi er godt tilfredse med dette valg, idet der hermed også er mange lokale borgere, der kan glæde sig, når de ser, at møllerne drejer rundt, mener Erling S. Olesen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

19-12 - Farvel til 750.000 kroner: - Trist...
31-10 - Vindmøllefirma: Der er ikke tale om...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close