Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.01.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Vinter Jazz-aften i Sæby med Jakob Sørensen og Pli

Jakob Sørensen gæster om et par uger Sæby med Jazzbandet Pli.
Tirsdag 15. januar kan sæbynitter og andre jazz-interesserede glæde sig til en spændende, intim jazzkoncert i "Retfærdigheden" i Algade, når Jakob Sørensen gæster Sæby med Jazzbandet Pli.

 

- Vi har været så heldige, at "Pli" har valgt at lægge en koncert i Sæby på sin koncertturne til Sverige, Danmark og Tyskland, fortæller Inger Grund Petersen fra Sæby Jazzfestival. 

Det betyder, at Jakob Sørensens mange jazzfans i Frederikshavn Kommune nu får chancen for at høre noget af det nyeste fra hans hånd inden han om kort tid flytter til Berlin for at arbejde med jazzen der i en periode.

- Jakob Sørensen blev årets JazzClasher på Sæby Jazzfestival i 2010 og har besøgt festivalen med bands som The Drunken BrassBrothers, Fuglekonge, Xylop m.fl. Han er en virkelig talentfuld og meget alsidig musiker, som har stor respekt i jazzmiljøet og er kendetegnet ved altid at have førsteklasses musikere ved sin side. Han har på den måde trukket mange spændende musikere til Sæby – derfor er det også et scoop, at han lægger vejen forbi Sæby med Pli og sit forfriskende bud på skandinavisk vinterjazz, mener Inger Grund Petersen.

Pli’s musikere er alle rundet af det eksperimenterende jazzmiljø i og omkring Århus og nåede sidste år kvartfinalen i UngJazz. Siden er der arbejdet videre på musikken og på denne turné vil orkesteret give deres helt eget bud på, hvordan nykomponeret, eksperimenterende jazz med elementer af pop og rock lyder anno 2013:

- Vi vil med vores musik føre publikum ud i de yderste dele af det nordiske landskab, gennem popinspireret, melodisk jazz og brændende saxofonsoloer i frie og udtryksfulde passager, fortæller Jakob Sørensen, der glæder sig til at optræde sammen med sammen med Pli´s stærke besætning af musikere, der hver især har optrådt med kunstnere som Etta Cameron, Jesper Riis, Simon Toldam,Kresten Osgood, Andrew D'Angelo,Søren Møller, Gerrard Pressencer, Gene Perla, Jay Rodriguez og mange flere.

Orkestret består foruden Jakob Sørensen af Asger Jakobsen (guitar), Jakob Toftegaard Knudsen (keys), Kristoffer Mathias Lysgaard (trommer) og Johannes Gammelgaard (sax).

Hør musikken her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close