Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Vinterhøjskole hos Psykolog-Centret

- Et drømmescenarie om en ideel verden ville jo være, at der netop ikke var brug for os psykologer, fordi alle havde det godt. Men sådan er verden dog ikke skruet sammen i øjeblikket, siger Bjørn Danielsen.
Psykolog-Centret i Frederikshavn indbyder alle interesserede til Vinterhøjskole i efteråret, hvor psykolog Carsten B. Thomsen og chefpsykolog Bjørn Danielsen tager et spændende psykologisk emne op hver onsdag aften gennem ni uger.

 

En gennemgående rød tråd i Psykolog-Centrets arrangementer er helt generelt at give viden og redskaber til at håndtere mange af dagligdagens udfordringer i vores omgang med hinanden.

- Der er psykologi i stort set alt, hvad vi mennesker foretager os sammen. På arbejde, i skolen, derhjemme, i foreningen og til sammenkomster. Der er i høj grad psykologi i opdragelsen af vores børn, og endelig bliver vi måske især opmærksomme på vigtigheden af at være psykisk velfungerende, når psyken netop ikke fungerer helt, som vi gerne vil, forklarer Bjørn Danielsen.

Ved Psykolog-Centrets Vinterhøjskole 2018 er der mulighed for at få viden om, hvordan psyken fungerer, og hvordan vi passer godt på vores psykiske trivsel og velbefindende – men samtidig også at få viden om, hvilke konsekvenser det kan have, når psyken netop ikke fungerer, og hvordan vi forholder os til det.

I disse år er der øget fokus på betydningen af indsatsen overfor psykiske lidelser, både blandt børn og voksne – blandt andet er der pr. 1. juli 2018 iværksat en forsøgsordning med gratis psykologhjælp til unge i alderen fra 18 til og med 20 år, der får en lægehenvisning på grund af angst og depression.

Det er en hjælp, som også tilbydes ved Psykolog-Centret, og det er en forsøgsordning, der løber til og med 31. december 2021.

- Det er lidt af en anerkendelse af, hvor vigtigt det er, at man psykisk er nogenlunde velfungerende for at kunne klare livets udfordringer. De unge står overfor vigtige opgaver i deres liv i forbindelse med at etablere en selvstændig tilværelse, at få sig en uddannelse, opbygge relationer og at finde sit eget ståsted. Men for alle os andre er den psykiske trivsel selvfølgelig også af afgørende betydning. Vi ser klienter i stort set alle aldre i vores praksis, hver især med deres unikke udfordringer og livshistorie, siger Carsten B. Thomsen.

Psykolog-Centret har i sine 12 år oplevet en støt stigende efterspørgsel efter psykologydelser. Der er i alt seks psykologer ved Psykolog-Centret.

- Et drømmescenarie om en ideel verden ville jo være, at der netop ikke var brug for os psykologer, fordi alle havde det godt. Men sådan er verden dog ikke skruet sammen i øjeblikket, siger Bjørn Danielsen.

Carsten B. Thomsen tilslutter sig dette synspunkt og tilføjer, at der er mange ting, som vi selv kan gøre i dagligdagen for at hjælpe hinanden bedst muligt. Et godt sted at starte kunne eksempelvis være hos os selv.

- Grundlæggende har vi jo nok en tendens til ikke at værdsætte det store arbejde, som vores psyke og hjerne gør for os hver dag, når livet bare går derudad – og omvendt kan vi være meget hårde og dømmende overfor os selv, når psyken halter lidt på grund af overbelastning. En øget forståelse for os selv og vores egen psyke er især noget af det, som vi håber at kunne formidle ved vores arrangementer, blandt andet ved Vinterhøjskolen, sådan at vi både kan passe bedre på os selv og samtidig vil kunne hjælpe andre bedre, udtaler Carsten B. Thomsen.

Det er fjerde år i træk, at Psykolog-Centret arrangerer aftenundervisning i eget regi, og på baggrund af tilstrømningen til tidligere års arrangementer opfordres der til at melde sig til i god tid.

Programmet for Vinterhøjskole 2018 kan ses på Psykolog-Centrets hjemmeside og Facebook-side.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close