Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.04.2019 | Af: Michael Frederiksen

WH afslutter flot sæson med bronzemedaljer

Frederikshavn White Hawks' bronzevindere i sæsonen 2018/2019.
Frederikshavn White Hawks vinder for femte gang på seks år bronze i Danmarks bedste ishockeyrække. Det blev en kendsgerning lørdag aften efter en vaskeægte omgang Hawaii-hockey, hvor White Hawks besejrede Aalborg Pirates med 6-4.

 

Ærgrelsen over nederlaget i semifinaleserien gør stadig ondt, men når spillere, trænere og ledere i aften afslutter sæsonen på Restaurant Nerd og senere Buddy Holly kan de med god samvittighed klappe hinanden på skuldrene og sige: "Bronze er bedre end forventet". Læg dertil, at holdet har spillet offensivt, tempofyldt og underholdende. Det har også - især i slutspillet - skabt en langt bedre stemning på tilskuerpladserne, hvor fanklubben bestemt fortjener ros.

Efter 3-1-sejren fredag aften i Aalborg kunne White Hawks tåle at tabe med et mål i lørdagens returkamp i Nordjyske Bank Arena, men hjemmeholdet trak også det længste strå i returkampen mod lokalrivalerne.

Inden kampen blev Christopher Frederiksen kåret til årets danske spiller i WH, Tadeas Galansky årets udenlandske spiller, og Kristian Jensen årets unge spiller.


White Hawks førte 2-1 en første periode, hvor Aalborg Pirates længe var klart farligst. Mikkel Højbjerg scorede til 1-0 på et breakaway, hvor høgene var i overtal. Både før og efter denne scoring forhindrede velspillende Tadeas Galansky yderligere Aalborg-mål.

Aalborg havde momentum, men dummede sig og blev ramt af fire udvisninger på 16 sekunder. Det kostede blandt andet en badebillet til den udisciplinerede cheftræner Garth Murray. 5 mod 3 i adskillige minutter til WH, og det straffede hjemmeholdet. Dale Mitchells tempofyldte forarbejde skabte et åbent mål til Ian Brady, som sikkert scorede fra spids vinkel. 

Kort inden de mange udvisninger, i tiden 18:21, havde Mads Larsen udlignet til 1-1. Opskriften var den samme som fredag aften i Aalborg. WH vandt et faceoff, og backen fyrede kanonen af fra blå linje. Via den ene opstander strøg pucken i mål.

2-1 til White Hawks efter de første 20 minutter - og stadig med Aalborg-straffeboksen godt fyldt op med sure rødblusede spillere.

Anden periode var kun 26 sekunder gammel, da Dale Mitchell øgede til 3-1. I spil 5 mod 3 tog den 30-årige canadier sagen i egen hånd og bragede pucken forbi Ronan Quemener. En sjov detajle om målscorer Mitchell. Han slutter sæsonen med kun 24 udvisningsminutter. I hans fire sæson i Odense var udvist 164, 281, 81 og 77 minutter.

En udvisning til Ian Brady gav Aalborg tiltrængt luft, og Julian Jakobsen sendte pucken på indersiden af stolpen. Altså stadig lidt liv i kampen, og Aalborg reducerede til 2-3 i tiden 23:35. Aron Harstad passerede Tadeas Galansky i powerplay.

Spillet bølgede frem og tilbage med store muligheder i begge ender. 3-3 eller 4-2? Det var umuligt at svare på.

Det blev 4-2. Og minsandten, om ikke Gorm Topholt i sæsonens sidste kamp scorede sit første mål i denne sæson. En god pasning sendte den lille forward alene med Ronan Quemener, og det lykkedes at få pucken under franskmanden. Topholt var glad, og det var tydeligt, at publikum glædede sig på fighterens vegne. Gorm Topholt har leveret sin hidtil bedste sæson i den hvide WH-trøje - trods lidt færre point end de foregående sæsoner.

Christopher Frederiksen havde en ligende chance kort efter, men her blev Ronan Quemener den store i duellen.

I stedet kom Aalborg på 3-4 med 40 sekunder tilbage af perioden. Igen sat ind i undertal. Thomas Spelling udnyttede en 2 mod 1, da WH sløsede i powerplay.

Et sidste tilløb til spænding blev fjernet 36 sekunder inde i tredje periode, da Christopher Frederiksen scorede til 5-3. Igen var en energisk og veloplagt Dale Mitchell i rollen som oplægger.

Aalborg fik en badebillet mere med 13 minutter igen. Kelin Ainsworth lavede en udvisning på Mathias Mølgaard, og da han  fulgte op med at slå den store WH'er i hovedet, tøvede dommeren ikke. Marchordre.

Gæsterne reducerede til 4-5 i tiden 56:27. Tobias Ladehoff var målscorer.  Nu tog Aalborg sin målmand ud, men WH scorede hurtigt i tomt mål. Det var Cam Spiro, der scorede - igen med Dale Mitchell-hjælp (og Ian Brady).

6-4 til White Hawks. God fest i aften og nat...og tak for en fed sæson.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close