Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.10.2018 | Af: Michael Frederiksen

WH bagud midtvejs - men hentede sin største sejr

Hvidovre Fighters har slået både Esbjerg og SønderjyskE på hjemmebane i denne sæson, og midt i anden periode førte Hvidovre i aften med 1-0 over Frederikshavn White Hawks, men fire WH-scoringer på mindre end ses minutter afgjorde kampen til gæsternes fordel. Ja, faktisk endte det sæsonens hidtil største sejr til Frederikshavn.

 

Skudstatistikken efter første periode hed 16-9 i Hvidovres favør, som især dominerede i sidste halvdel af åbningsperioden, men Tadeas Galansky holdt målet rent. Tjekken blev dog passeret bare 52 sekunder inde i anden periode. Joonas Riekkinen scorede til 1-0. Det var finnens første mål i denne sæson, men han er alligevel topscorer i Hvidovre (1+5).

- De kom ud med mere fart i skøjterne, og Galansky holdt os inde kampen, erkender WH's kaptajn, Rasmus Søndergaard.

I tiden 31:10 udlignede Christian Mieritz til 1-1, assisteret af Kristian Jensen og Dale Mitchell. Det skete bare tre sekunder efter, at Hvidovre var blevet fuldtallig. Det var Mieritz' første mål i denne sæson.

Godt tre minutter senere scorede Evan Jasper til 2-1. Et fint mål, hvor Simon Grønvaldt fandt Ian Brady, der kørte bag målet og sendte den ind til Jasper, som sikkert scorede.


Bare 22 sekunder efter var Jens Henrik Tönjum på pletten, assisteret af Mathias Mølgaard og Ian Brady. Tönjum er dermed oppe på tre mål i denne sæson.

- De kollapsede fuldstændigt, da vi først kom i gang, men vi må også bare sige, at vi er kolde og kyniske. Vi scorer på vores chancer i denne sæson, siger Rasmus Søndergaard.

Tre minutter før afslutningen på anden periode øgede Dale Mitchell til 4-1 på straffeslag. Hvilken herlig afslutning, og WH-tilskuerne fik mere at juble over kun 24 sekunder inde i tredje periode. Igen var Dale Mitchell på pletten - denne gang assisteret af Simon Grønvaldt. De to mål sender Mitchell op på andenpladsen på pointlisten i Metal Ligaen.

Midt i tredje periode øgede Kristian Jensen til 6-1, assisteret af William Boysen. Ligesom det var tilfældet med Christian Mieritz var der tale om sæsonens første mål for Kristian Jensens vedkommende. Han er hurtig på skøjterne i denne sæson, men først i aften lykkedes det ham altså at score. Han er nu oppe på seks point (1+6).

6-1 sluttede kampen til Frederikshavn White Hawks, som ellers tabte skudstatistikken med 28-36.

Cheftræner Jari Pasanen havde rokeret i kæderne i aftenens kamp - ligesom i tredje kæde mod Rødovre. Dale Mitchell udgjorde førstekæden med Cam Spiro og Christopher Frederiksen. Det gav en andenkæde med Willian Boysen, Evan Jasper og Kristian Jensen, mens Jens Henrik Tönjum spillede i tredjekæden med Thomas Søndergaard og Mathias Mølgaard. Fjerdekæden var uændret med Christoffer Åkesson, Gorm Topholt og Mikkel Bertelsen.

Der var debut til den finske back Santeri Suistio, der er hentet til Frederikshavn som erstatning for langtidsskadede Kasper Kristensen. Han fik spillet en del, gjorde det stabilt i forvaret og var god med pucken.

Med sejren tog White Hawks endnu et skridt mod en plads i Final 4. Her er det stillingen efter 18 runder, som er tællende. I det regnestykke er WH halvvejs.

White Hawks ligger fortsat på andenpladsen i Metal Ligaen, nu med 20 point. Det er kun ét mindre end Rungsted på førstepladsen. Aalborg Pirates er nr. tre, fire point efter høgene. Fredag aften er der nordjysk lokalopgør i Gigantium.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close