Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

WH-direktør tror og håber på flere end 500 i hallerne

- Vi accepterer det, som myndighederne pålægger os, men vi har et håb og tro på, at antallet af personer til turneringskampe bliver højere. 

 

Sådan kommenterer direktør Henrik Andersen, Elite Nord Frederikshavn A/S, udsigten til, at der kun må være 500 personer i alt i hallerne, når Metal Ligaen går i gang, hvilket indtil videre er planlagt til at ske fredag 18. september, hvor White Hawks står til at åbne sæsonen ude mod Rødovre.

Corona-restriktioner gør, at klubberne kun må lukke 500 personer ind. Det er vel at mærke inklusiv spillere, trænere, ledere og officials.

- Det er en meget speciel situation for en sportsklub. Vi ved jo ikke, hvordan COVID-19 udvikler sig, og vi kan kun gisne, om det bliver bedre eller være. Vi skal gøre os klar til sæsonstart 18. september og sørge for, at vi har en fornuftig trup til at starte sæsonen ud med. Det er simpelthen for sent at begynde at signe spillere om en-to måneder, for så kommer du langt bagefter andre klubber. Omvendt har vi valgt at tage bestik af situationen og ageret ud fra vores nuværende økonomi og de forventninger, som vi tror på til den kommende sæson, forklarer Henrik Andersen.

Han håber, at der bliver mulighed for at flere tilskuere om fem uger, når skal spilles om point i Metal Ligaen, men lige nu må der kun være 500 i hallerne. Det gælder således, når White Hawks på lørdag kl. 15.00 får besøg af Aalborg Pirates.

Dansk Ishockey Union har valgt denne fordeling, som gælder alle klubber:

Spillende hold og dommere: 75 personer

Servicestaff, sikkerhed med mere: 40 personer

Hjemmeholds administration og bestyrelse: 10 personer

Tilskuere: 375 personer

Totalt: 500 personer

- Vi har dyb respekt for situationen, men vi er klar til at tage ansvar og håndtere et øget tilskuertal i henhold til de retningslinjer, som myndighederne udsteder. Der er lavet en protokol, som alle klubber skal følge, og jeg er overbevist om at ALLE klubber vil overholde et sådant regelsæt, siger Henrik Andersen.

Hvad koster det pr. kamp i mistede indtægter, når der kun må være 500 personer i hallerne?

- Der er ingen tvivl om, at situationen er kritisk for både os og andre klubber. hvis grænsen på 500 personer beholdes. På den lange bane vil det komme til at gøre ondt på alle klubber, også i White Hawks. Der er tv-penge og sponsorer, som kræver et produkt. som man er "vant" til, og det vil uden tvivl blive dårligere med kun 500 personer. Det er ikke isoleret mistede indtægter på enkelte kampe, som vil gøre ondt, men mere at man kan miste større sponsorer og for os eksempelvis medlemmer i vores Erhvervsklub. 


Hernings direktør, Torben Skovsgaard, frygter, at flere klubber vil gå konkurs, og det vil lægge dansk ishockey i graven.

- Jeg ønsker ikke at kommentere på andre direktørers udtalelser, men generelt vil jeg sige, at der er ingen tvivl om, at situationen kan blive kritisk for en del klubber, og sporten vil få et knæk og blive et svagere produkt overfor sponsorer og tv-produktet i fremtiden, udtaler Henrik Andersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close