Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

WH-spiller tabte hovedet - men høgene vandt 2-0

For anden gang i blot tre hjemmekampe holdt Tadeas Galansky buret rent.
Frederikshavn White Hawks besejrede i sæsonens første fredagskamp i Nordjyske Bank Arena Odense med 2-0. En fuldt fortjent sejr til høgene, som dominerede opgøret mod fynboerne, der ellers indtil videre i denne sæson har været en positiv overraskelse i Metal Ligaen.

 

Kampen bliver desværre mest husket for en tåbelig handling af WH's Kristian Jensen i begyndelsen af tredje periode. Kristian Jensen, som stammer fra Odense, ryger i tumult med gæsternes Lukas Bjerre Rasmussen. Den unge fynbo blev rykket ned på isen, hvor han tabte hjelmen i faldet. Kristian Jensen slog herefter den liggende Odense-spiller hårdt i hovedet, som dermed bankede hovedet i isen. 

Fynboen mistede tilsyneladende bevidstheden. Hoveddommer Jonas Reimer var helt nede for at kontrollere, om Odense-spilleren måske havde slugt sin tunge.

Tåbeligt af Kristian Jensen, selv om det måske blev udløst af, at han selv blev ramt først. Der venter givetvis WH-spilleren flere kampes karantæne efter den svinestreg. 

Læge og båre måtte ind på isen, mens Kristian Jensen blev sendt i bad (2+2+matchstraf). På vej ud med båren snublede en official. Situationen var dramatisk nok i sig selv, og den udløste også ballade andre steder, blandt andet mellem tilskuere bag Odenses boks og mål.

OIK's stærke målmand, Evan Cowley, blandede sig i slagsmålet på isen, hvilket kostede en badebillet. Det betød, at gæsterne måtte klare sig med Nicolai E. Kristiansen i målet resten af kampen.

Cheftræner Jari Pasanen rokerede igen-igen flittigt i kæderne i forhold til nederlaget tirsdag aften i lokalopgøret mod Aalborg Pirates. Alle fire kæder var nye.

Allerede efter 20 sekunder testede Mads Larsen gæsternes keeper, men Evan Cowley reddede med skulderen. Mads Larsen var tæt på igen efter fem minutter. Senere var Christopher Frederiksen nærgående, men det blev Patrick Madsen, som scorede til 1-0.

Thomas Søndergaard og Søren Nielsen pressede Odense højt oppe og erobrede pucken bag målet. Søren Nielsen fik en stor chance, og efterfølgende blev pucken hurtigt sendt ud til Nikolaj Krag. Han fandt Patrick Madsen med en tværpasning, og backen satte enkelt staven på - 1-0 til Frederikshavn.

Albin Lindgren havde en fin mulighed for at øge til 2-0 i første periode, hvor Tadeas Galansky også i et par situationer diskede op med fine redninger mod sin første klub i Danmark.

I anden periode kom hjemmeholdet hurtigt i overtal, og det blev til en 5 mod 3 i 51 sekunder, da Odense tacklede Christoffer Åkesson alt for hårdt. Mads Larsen takkede for den mulighed og øgede til 2-0 på et slagskud, assisteret af Dane Fox og Søren Nielsen.

Det var White Hawks' niende scoring i denne sæson. Alle mål er sat ind af forskellige spillere. Skulle det blive i aften, at en WH-spiller scorede sit anden sæsonmål? Nej.

En fejlaflevering af Gorm Topholt på blå linje gav Odense en stor chance, men der skal altså mere end et forkølet skud til at overliste den store tjekke i White Hawks-målet. Fynboerne testede Galansky igen kort efter. Her var der mere kvalitet i afslutningen, men igen reddede WH-målmanden.

Odense havde også et powerplay, hvor WH-spillere i to tilfælde blokerede fynske forsøg. Det er en fin indstilling, som fortjener ros.

Mod slutningen af anden periode lavede Aleksandr Bumagin et flot forarbejde til Mads Larsen, og kort efter var der en dobbelt chance til Christopher Frederiksen. Nikolaj Krag og Christian Mieritz testede ligeledes Evan Cowley.

2-0 til Frederikshavn efter anden periode. Skudstatistik: 22-8.

Tredje periode åbnede med det grimme slagsmål beskrevet tidligere i artiklen. Anders Eriksson havde en god chance for at øge til 3-0, men blev grebet ud af reservemålmanden. Heller ikke Bumagin og Fox var dygtige nok, da de fik muligheden mod keeperen, der endda lå ned.

Det udviklede sig til en noget rodet og uskøn kamp, men White Hawks kunne trods alt glæde sig over sin tredje sejr i fire kampe i denne sæson - og for anden gang ud af tre mulige blev der ikke scoret på Tadeas Galansky.

Kampen vil desværre kun blive husket for Kristian Jensens overfald på Lukas Bjerre Rasmussen, som blev hentet af en ambulance, der ankom til Nordjyske Bank Arena med udrykning.

White Hawks spiller hjemme igen på søndag. Her venter U20-landsholdet, som trænes af Olaf Eller, der har Mike Grey i boksen som assistenttræner. 

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close