Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.01.2023 | Af: Michael Frederiksen

WH-topscorer udtaget til A-landsholdet

Frederikshavn White Hawks' topscorer, Christopher Frederiksen, er udtaget til landsholdet, som 10. februar møder Frankrig i Rungsted og dagen efter enten Østrig eller Norge i Rødovre.

 

Turneringen er den første alvorlige forberedelse frem mod VM, der spilles i maj i Finland og Letland, og det betyder, at kampen om pladserne i den endelige VM-bruttotrup for alvor er skudt i gang.

Mange frederikshavnere og tidligere WH-spillere er at finde i truppen. Ud over Christopher Frederiksen gælder det blandt andre Joachim Blichfeld, Mathias From, Mikkel Aagaard, Nick Olesen, Mads Larsen, Kristian Jensen, Nikolaj Krag og Søren Nielsen.

Sædvanen tro bliver truppen på dette tidspunkt af sæsonen sammensat af cremen af danske spillere fra Metal Ligaen, der skal agere sammen med en række udlandsproffer fra de stærkeste europæiske ligaer.

Det betyder blandt andet, at målmand Frederik Dichow og de to tidligere NHL-spillere Joachim Blichfeld og Patrick Russell hentes ind fra den bedste svenske liga sammen med Nick Olesen, der i samme liga for nylig brillerede med et hattrick for sin klub Brynäs.

Metal Liga-topscoreren fra i fjor og årets danske spiller i sidste sæsons Metal Liga, Felix Scheel, vender hjem fra EHC Visp i Schweiz, hvor han har lavet hele 49 point i denne sæson, hvilket bringer ham op på sjettepladsen på topscorerlisten i den stærke næstbedste schweiziske række, Swiss League. Der kommer ligeledes spillere med adresse i Østrig, Tyskland og Sveriges næstbedste række med ind i truppen, som tæller mange spændende navne.

Der bliver høj og kvalitet og fuld skrue på isen i Rungsted og Rødovre.

Landsholdets General Manager Kim Pedersen ser frem til turneringen på dansk is.

- Februar-turneringen er første store skridt i forberedelsen frem mod VM i Finland og Letland senere på foråret. Både spillerne og staben bag holdet ved, at det er ved at være alvor i kampen om pladserne ved VM. Samtidig ved jeg, at holdet elsker at spille på hjemmebane, og at spillerne glæder sig helt vildt til at optræde i Rungsted og Rødovre. Det er altid med stor stolthed, at løvetrøjen bliver vist frem, siger Kim Pedersen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close