Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.03.2019 | Af: Michael Frederiksen

White Hawks genopstod -Tadeas Galansky skadet

Evan Jasper spillede en stor kamp. Her har han netop scoret til 1-0. Foto: iShoot.dk
1.529 tilskuere i Nordjyske Bank Arena var vidner til, at kvartfinaleserien mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy i aften blev genoplivet. 4-0 vandt White Hawks, som dermed reducerede til 1-2 i serien. 

 

Vi uddeler især store stjerner til Alexander Bumagin, som med to mål og lækre pasninger viste KHL-klasse, samt Evan Jasper, der endelig viste den klasse, som vi med rette forventer fra hans side.

Men en kæmpe streg i regningen var det, at Tadeas Galansky udgik med en skade otte minutter før tid. Bliver han klar fredag?

Fire nye kæder. Det var cheftræner Jari Pasanens reaktion pĂĄ Esbjergs 2-0-føring i kvartfinaleserien. 


Alexander Bumagin rykkede op i førstekæden til Dale Mitchell og Evan Jasper. Cam Spiro var i andenkæden med Christopher Frederiksen og Kristian Jensen. I tredjekæden var David Friedmann eneste genganger fra søndagskampen. I aften var han sammen med Mathias Mølgaard og William Boysen. Thomas Søndergaard var fortsat i fjerdekæden - nu med Mikkel Bertelsen og Radim Piroutek. Helt ude af af truppen var Marcus Pedersen og Gorm Topholt.

På backsiden byttede Santeri Suistio/Simon Grønvaldt plads med Mads Larsen/Christian Mieritz. I aften var førstnævnte placeret i førstekæden, mens sidstnævnte indledte kampen i tredjekæden.

Gæsterne fra Esbjerg var i aften uden frederikshavnerbacken Jeppe Vinther.

Hjemmeholdet sad tungt på første periode, og det var fuldt fortjent, at Evan Jasper i tiden 8:19 bragte White Hawks foran med 1-0. Dale Mitchell sendte Evan Jasper af sted fra midtzonen, og Jasper sendte mesterligt - lidt gemt bag store Brett Bellemore - pucken helt op i højre målhjørne. En forløsning for Jasper. Han var én af de profiler, vi krævede mere af inden kampen, og han virkede særdeles veloplagt.

Også Kristian Jensen skal have et skulderklap for at vise større vilje i åbningsperioden, hvor vestjyderne blot blev noteret for to skud på mål. Selv om Frederikshavn ramte inden for Mathias Seldrups mål 15 gange, var det en chancefattig periode. Kristian Jensen faldt dog senere noget ud af kampen.

Dommerne Thomas Buchardt Andersen og Jens Christian Gregersen tillod i aften spillerne at gå til makronerne. Andre dommere havde tolket reglerne hårdere og vist flere ud i første periode. Måske var det derfor, at anden periode udviklede sig til et udvisningsorgie, der endte med to badebilletter til Esbjerg-spillerne Christian Wejse og Jesse Mychan samt høgenes William Boysen.

Men endnu vigtigere for serien viste White Hawks skarphed i anden periode. Tre gange blev Mathias Seldrup passeret i powerplay, sĂĄ stillingen var 4-0 til hjemmeholdet inden tredje periode.

Alexander Bumagin scorede til 2-0 og 3-0. Først var det igen Evan Jasper, som var aggressiv og afsluttede. Det kom der en retur ud af, som russeren tørt udnyttede. Derefter blev pucken spillet fint rundt i overtal, inden Bumagin flot sendte et slagskud ind i modsatte hjørne.

Cam Spiro øgede til 4-0 i en situation, hvor Mathias Seldrup næppe efterlyser videobilleder til scrapbogen. 

Det hører med til historien om anden periode, at Esbjerg i begyndelsen var meget bedre med, og hvad var der sket, hvis Christian Wejse havde udnyttet en friløber ved stillingen 1-0? Tadeas Galanskys gribehandske kom dog overlegent i vejen for afslutningen.

Det hele endte nærmest i fem minutters tumult og slagsmål, hvor dommerne manglede en bogholder for at holde styr på debit og kredit. Det tog godt nok lang tid, da de tre badebilletter skulle gøres op.

Men facit på måltavlen: 4-0 til Frederikshavn. Serien lever igen. Høgene flyver højt.

Otte før tid udgik Tadeas Galansky. Det lignede en lyskenskade i forbindelse med en redning. Dramatisk. Ind med Aphiwat Iversen, som blot havde 21 minutters i sæson-istid med i bagagen, da han blev skiftet ind - med stor opbakning fra tilskuerne. WH endte hurtigt i boxplay, men den unge dansker holdt stand. Herligt for Aphiwat og holdkammeraterne.

Fjerde kamp spilles fredag aften i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close