Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2017 | Af: Andreas O. Hansen

White Hawks vandt første test 3-1 over Manglerud

White Hawks slår Mangelrud Star fra Norge 3-1 i første træningskamp.
Efter et par måneders pause er tiden kommet, hvor alle hockeyfans kan begynde at lugte savsmuldet i manegen, og fredag aften indledte White Hawks opvarmningen til den kommende sæson med en sejr i første træningskamp på hjemmebane.

 

Her tog man imod norske Mangelrud Star fra Oslo, som må betegnes som lillebror overfor storebror Vålarangea, når det gælder ishockey i den norske hovedstad. Dagens gæster huserer for det meste også i bunden af den norske GET-liga og overlevede sidste sæson i nedrykningspillet.

De stod overfor et White Hawks-mandskab med flere nye ansigter på isen, blandt andet en ren dansk backlinje med tilgangen Simon Grønvaldt fra Odense og en tidligere kending i form af Mads Larsen sammen med frederikshavnerne Mark Müller, Kasper Kristensen, Matias Leer, Sebastian Ettrup og Rasmus Søndergaard. Derimod så man ikke en skadet Christian Mieritz til dagens kamp, og også unge Thomas Larsen er ude med en brækket fod.

På angrebsfronten stillede den nye canadier Anthony Deluca op med svenske Henrik Eriksson og Kristoffer Lauridsen i førstekæden. I andenkæden var der også nye ansigter i form af Kristian Jensen og lettiske Roberts Jekimovs sat sammen med Joachim Linnet. Tredjekæden bestod af Gorm Topholt, Nick Olesen og Jens Henrik Tönjum, mens fjerdekæden roterede mellem unge Mikkel Bertelsen, Marcus Pedersen, Marcus Stockwell og Shoma Izumi - sidstenævnte er den 21-årige japaner, som spiller på en try-out-kontrakt efter en sæson på FIK's 1. divisionshold.

På målet stod Christian Larsen med reservekeeper Aphiwat Sengthaisong i boksen, da Thomas Lillie, ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger, er ude med en håndledskade. Spilleberettiget var den seneste nyerhvervelse, canadiske Mark Huturbise, ikke blevet. Han var derfor heller ikke i aktion i aftenens kamp.

Kampen bar tydeligt præg af, at det var sæsonens første træningskamp med et rodet og knap så poleret spil, der bølgede frem og tilbage - tydeligt at se, at rollerne i de forskellige kæder endnu ikke er indspillet.

Trods powerplay til begge hold, flest til gæsterne, faldt første scoring først omkring midtvejs i anden periode. Et pucktab ved banden af Shoma Izumi resulterede i en scoring til Manglerud Star.

En af aftenens positive overraskelser, canadiske Anthony Deluca, bragte dog inden pausen balance i regnskabet. Her kom han fremstormende mod gæsternes keeper, der var gået bag mål for at stoppe pucken. Den fik Deluca dog opsnappet, og han kunne derefter dreje ind foran et helt tomt mål og lægge den let i kassen. Deluca ligner en hurtig spiller, der godt kan lide en fysisk tilgang til spillet og skøjter efter hver en puck.

I tredje periode kom endnu en nyerhvervelse på scoringstavlen, da den offensive stærke back, Simon Grønvaldt, var stødt med ind i slottet og fik serveret en flot pasning fra Henrik Eriksson bag mål. Den prikkede Grønvaldt sikkert i mål. Kort efter fik Jens Henrik Tönjum tilkendt straffeslag, som han dog misbrugte.

I den resterende del af kampen var White Hawks klart bedst, og sammenspillet blev også bedre. I et powerplay blev det til endnu en debutantscoring, da Roberts Jekimovs passerede slovakiske Martin Surek i gæsternes mål.

3-1 til høgene sluttede første test dermed, som til sidst endte med flere små bataljer og unoder spillerne imellem. Høgene sluttede også af med at overleve et 5 imod 3 undertal i kampens sidste minutter. Små 350 tilskuere overværede kampen.

Selvfølgelig er det for tidligt at vurdere White Hawks-holdet og konkludere noget ud fra en enkelt træningskamp. Første indtryk var dog, at der mangler muskler og størrelse på det unge høgemandskab – første puck ved banden blev oftest tabt. Christian Larsen viste dog rigtig gode takter i målet, og god fart i skøjterne samt masser af vilje fra de unge spillere kan godt gå hen og blive en af høgenes store styrker i den kommende sæson.

Næste træningskamp bliver spillet fredag om en uge mod Aalborg Pirates i Gigantium. En tur til Gigatium skal dagens norske gæster også i morgen, hvor de skal prøve kræfter med aalborgenserne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close