Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.05.2022 | Af: Peter Marquard

World Car Awards: Toyota vinder fornem hæder

Toyotas højbenede og kompakte SUV, Yaris Cross, har netop modtaget en fornem hæder ved dette års World Car Awards og kan nu bryste sig med titlen som verdens bedste bybil 2022. Prisen blev uddelt af 102 motorjournalister fra hele 33 forskellige lande.

 

- Journalisterne vægtede Yaris Cross' køremæssige, designmæssige og praktiske dyder højt, og disse egenskaber udmærker sig i særlig grad i byen, siger Kenneth Peters fra Novabil, der er Toyota-forhandler i Frederikshavn.

Det er kun et år siden, at Toyotas mest populære model i Danmark, Yaris, blev kåret som årets bil i Europa 2021. Men i år er det øverste trin på podiet altså erstattet af den højbenede og skarpt designede SUV Yaris Cross.

Det er 18. år i træk, at den årlige prisuddeling løber af stablen, og selvom de to modeller i Yaris-familien deler platform og bliver bygget på samme fabrik i Frankrig, så adskiller de sig også på nogle punkter. Yaris Cross er blandt andet hele 24 cm længere, ni cm højere og to cm bredere end Yaris, og bagagerummet rummer 111 liter mere.

- Endnu et trumfkort er, at Yaris Cross fås med intelligent firehjulstræk, der er mindst ligeså brugbart i byen som i terrænet, da det sørger for, at bilen hele tiden har et optimalt vejgreb, uanset om vejen er ujævn eller decideret glat. Nogle af årsagerne til, at så mange danskere er faldet for Yaris Cross, er blandt andet bilens praktiske udformning i en kompakt indpakning i en voksende SUV-klasse. Samtidig er bilen udstyret med Toyotas fjerde generation hybridteknologi og anden generation af Toyotas sikkerhedspakke, ligesom Toyotas autentiske SUV-egenskaber strækker sig helt tilbage til den første Toyota RAV4, der blev introduceret for mere end 25 år siden, fortæller Kenneth Peters.

Succesen blev altså nu blevet forstærket med kåringen som verdens bedste bybil 2022 ved World Car Awards.

- Som lokal forhandler er vi selvfølgelig glade og beærede over kåringen. Toyotas fundament har altid været at lave gode og kompakte biler, og denne filosofi har skabt Yaris Cross, som er en rummelig bil med tilstrækkelig kraft og god brændstoføkonomi, understreger Kenneth Peters.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close