Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

XL-BYG Elling uddanner roboteksperter

Robotplæneklippere er populære som aldrig før. Det har fået XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S til at løbende at uddanne specialister på området. Sælger Tommy Jakobsen giver fem råd til køb af robotplæneklipper.

 

Det er nemt, plænen bliver fri for mos, og så støjer det ikke. Så kort kan robotplæneklippernes succes i Frederikshavn og omegn forklares ifølge sælger Tommy Jakobsen fra XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S. Han har 30 års erfaring fra branchen.

Efterspørgslen på robotplæneklippere er eksploderet i de seneste år, hvor markedstal fra de samlede danske forhandlere viser, at salget af de små haverobotter er fordoblet siden 2017. Samtidig er salget af benzinplæneklippere faldet med over 40 procent. Det kan mærkes hos XL-BYG i Elling.

– Vi har aldrig haft så mange robotplæneklippere i sortimentet før. Men man skal være varsom, hvis man køber ind uden hjælp fra fagfolk. Jeg har fulgt markedet i flere år, og det er virkelig blevet komplekst at gennemskue, hvad der adskiller de forskellige modeller fra hinanden. Det gør desværre, at mange får en dårlig oplevelse med et fejlkøb, siger Tommy Jakobsen.

For at kunne give en præcis rådgivning ud fra kundens behov bruger Tommy Jakobsen og kollegerne ofte det trick, at de finder et satellitbillede af den relevante grund frem på Google Maps og gennemgår havens størrelse og kompleksitet sammen med kunden.

Og netop haven er central i XL-BYG Elling Tømmerhandels fem robotplæneklipper-råd om, hvordan man undgår at gøre et fejlkøb.

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, hvor stor din have er. På den måde sikrer du dig den bedste græsslåning. Robotterne kan fås til at klare arealer op 20.000 kvadratmeter.

Har din have mange bede, smalle passager, træer, flagstang, buske og legeredskaber, skal du gå efter en maskine, der kan klippe et større areal, end din plæne egentlig er. Derudover skal du også være opmærksom på, at enkelte haver kan være så komplekse, at de slet ikke egner sig til en robotplæneklipper.

Det er vigtigt, du finder ud af, hvor stejle hældninger der er i din have. De fleste robotter kan klare en hældning på 25 procent. Har din have stejlere bakker, findes der i langt de fleste byggemarkeder specialmodeller, der kan klare stigninger på op til 45 procent.

Skal robotten klippe plæner, der ikke er forbundet, som for eksempel for- og baghaven, bør du vælge en maskine, hvor det er let at oprette en sekundær zone. Vil du bruge robotplæneklipper i sommerhuset, kræver det en separat maskine, og det kan være smart at købe en model med app-styring, så du får besked, hvis maskinen er kørt fast.

Er du typen, der elsker at være i haven, og har du måske også børn, der leger i den, så skal du overveje at købe en lidt dyrere model, der kan klippe større arealer. En robot med overkapacitet kan klippe plænen hurtigere og behøver derfor slet ikke forstyrre jer, når I vil nyde haven.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close