Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
12.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Rødnæsede børn, mænd og kvinder i alle aldre


Stidsholt – Nordjyllands Idrætsefterskole mobiliserer i samarbejde med Sæby Handelsstandsforening, Sæby Svømmebad og løbeklubben Pinen og Plagen på Mors alle gode gå- og løbekræfter i Sæby og omegn til støtte for Danske Hospitalsklovne.Lørdag 16. juni mellem klokken 12 og 13 bliver en ganske særlig dag over det danske land - også i Sæby.

Rødnæsede børn, mænd og kvinder i alle aldre – i klovnekostume eller bare som sig selv - vil denne dag sætte deres præg på landskabet ved at løbe eller gå en afmærket rute på 2-3 kilometer en eller flere gange med det ganske særlige formål at samle penge ind til og rette fokus mod det arbejde, som hospitalsklovnene hver dag gør for børn, der er indlagt på danske hospitaler.

Ruten i Sæby vil starte på torvet foran Nordjyske Bank, fortsætte ad Hans Åbelsvej, Kildevej til Sæby Søbad, langs promenaden, åen og tilbage til torvet. En rute på præcis 2,5 km. Forud for løbet vil der fra kl. 10 være cirkusskole, musikalsk underholdning og fælles opvarmning. Efter løbet er der lodtrækning om præmier og servering af klovneboller fra Stidsholts køkken.

"Aage Klovn" fra Hald ved Viborg opdagede ved selvsyn, hvad klovnene kan gøre for syge børn, da han for fire år siden var indlagt til operation for en diskusprolaps. Det gjorde så stort et indtryk på ham, at han herefter altid selv stiller op i klovnekostume, når han deltager i løb. På den måde gør han sig selv til levende reklamesøjle for hospitalsklovnene og samler også penge ind til organisationen, som udelukkende baseres på private donationer og fondsmidler.

- Det giver noget helt andet at løbe udklædt. Responsen er utrolig. Når jeg for eksempel løber som temposætter i et halvmaraton, glemmer folk, at de er trætte, fortæller han.

Nu har "Aages Klovns" klovnerier ført til, at hans løbeklub, Pinen & Plagen på Mors, har taget initiativ til at arrangere et landsdækkende klovneløb 16. juni. På samme tidspunkt i byer rundt i hele landet lyder startskuddet. Alle kan ved deltage mod at slippe en 50'er, hvoraf de 40 kroner går til Danske Hospitalsklovne. Ved tilmelding på selve løbsdagen koster det 75 kr.

I Sæby sørger Stidsholt – Nordjyllands Idrætsefterskole for tilmeldinger, reklamemateriale, startnumre og det økonomiske. Via hjemmesiden www.klovnelob.dk kan enkeltpersoner og klubber fra hele landet bare melde sig.

Formanden for Pinen & Plagen, Jann Søndergaard, håber, det lykkes at fange landsdækkende sponsorer, så det bliver muligt at brage igennem med støtten til klovnene. Og han håber, at mange børnehaver, skoler og ældre også vil deltage.

- Muligheden er til stede for at involvere rigtig mange. Hvis for eksempel en af de større byer samler 1.000 deltagere,
giver det 40.000 kroner til klovnene. Vi har alle enten selv børn eller kender børn, der måske kommer ud for at skulle på sygehuset. Klovnene gør en formidabel indsats, ikke blot for børn og andre patienter, men også for de pårørende og de ansatte, siger Jann Søndergaard.

Der er godt 20 uddannede hospitalsklovne i Danmark. Pinen & Plagen vil mobilisere de fleste af dem til klovneløbet 16. juni for yderligere at skærpe fokus på løbet og på klovnenes arbejde. Det er første gang, at Pinen & Plagen binder an med et arrangement af denne størrelse.

Se mere på: www.stidsholt.dk/node/1634


BillederTilføj billede


VideoerTilføj video


af: Torben Pihl

Kommentarer

Informationer til denne nyhed

Seneste nyt fra WEB TV

No current news. For older news go to news archive

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close