Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Skrubben kan ikke flytte ind i Niels Mørchs Gade 7

Værestedet Skrubben kan alligevel ikke flytte ind i de ledige lokaler i Niels Mørchs Gade 7 i Frederikshavn. Det har Socialudvalget ellers besluttet, men Ejendomscenteret kan åbenbart ikke blive enige med udlejeren.

 

Politikerne i Socialudvalget holder i dag et ekstraordinært møde, som kun handler om igen at finde en ny placering til Skrubben, da tidshorisonten for en løsning i Niels Mørchs Gade 7 er uvis.

Ejendomscenteret har undersøgt forskellige muligheder for midlertidige placeringer til Skrubben i den kommende tid. Undersøgelsen peger på tre mulige løsninger, og social- og sundhedsdirektør Rikke Albrektsen indstiller til politikerne, at de vælger en løsning i Læsøgade 13.

Der er tale om en lejlighed med køkken og toilet på 55 kvadratmeter i stueetagen. Der er ingen månedlig husleje, så kommunen slipper med en opstartsudgift på 15.000 kroner.

Skrubbens tidligere lokale lå også i Læsøgade, men det blev 20. juli ramt af en brand. For en måned siden blev det besluttet, at Skrubben flyttede til Niels Mørchs Gade 7. Det udløste en del reaktioner fra utilfredse frederikshavnere, idet denne ejendom ejes af Invest 140 ApS, som ikke ligefrem omtales positivt på de sociale medier.

- Jeg kan kun sige, at de formelle ting naturligvis skal være i orden, når kommunen indgår et lejemål, og det sørger vores embedsfolk for, sagde socialudvalgsformand Ole Rørbæk Jensen dengang til Kanal Frederikshavn.

Nu er der åbenbart opstået problemer mellem Ejendomscenteret og Invest 140 ApS, og derfor skal der findes en anden midlertidig placering til værestedet, der blev etableret i 2006 som varmestue for socialt udsatte.

Skrubben styres af brugerne selv. Værestedet adskiller sig fra lignende tilbud i andre kommuner ved, at brugerne må drikke alkohol i huset. Der er få steder i Danmark, som er styret af brugerne selv, og hvor det er tilladt at drikke alkohol.

Arbejdet med at etablere en løsning i Niels Mørchs Gade 7 fortsætter. Alternativerne til den midlertidige lejlighed i Læsøgade 13 er en pavillon eller tre skurvogne i Læsøgade 15.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close