Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

COVID-19: 64 skolebørn fra Ålbæk sendes hjem

Tre elever fra tre forskellige klasser på Ålbæk Skoleafdeling blev onsdag konstateret smittet med COVID-19. Som konsekvens hjemsender Frederikshavn Kommune nu alle 64 elever fra de tre klasser samt fire lærere, som skal isoleres og testes.

 

Frederikshavn Kommune følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og hjemsender derfor tre folkeskoleklasser fra Ålbæk Skoleafdeling. Det sker, fordi tre skoleelever i dag er testet positive for COVID-19.

I alt 64 børn ud af skolens i alt 160 elever er hjemsendt til test og skal være i isolation, indtil der foreligger negative testresultater. Der er tale om en 2. klasse, en sammenlagt 3./4. klasse og en 8. klasse.

- Det er vigtigt, at vi handler så hurtigt som muligt, så vi kan begrænse smittespredningen og bryde smittekæderne. Vi har derfor i samarbejde med sundhedsmyndighederne valgt at hjemsende børnene til test, så vi kan forhindre smitten i at sprede sig, siger Anette Nedermark, som er skolechef i Frederikshavn Kommune.

Alle børn, der går i samme klasser som de smittede elever, er definerede som nære kontakter til de smittede, og skal derfor testes, før de kan vende tilbage til skolen.

- Vores elever kan vende tilbage, når der foreligger negative tests. Derfor kommer de først retur i næste uge. Det er ærgerligt, men det vigtigste i den her situation er er at få brudt smittekæden, siger Anette Nedermark.

Eleverne og forældrene i de berørte klasser er blevet kontaktet direkte. Retningslinjerne omkring isolation og tests gør sig også gældende for de lærere, der er de smittede elevers nære kontakter. Der gør sig gældende for fire lærere. Disse er derfor også hjemsendt i isolation og skal have negative tests, før de må vende tilbage til Ålbæk Skoleafdeling.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close