Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Venstre vil placere 30 mio. kr. i COVID-19-pulje

Mette Hardam (V): - Vi kender oddsene og den demokratiske balance. Vi er derfor også bevidste om, at hvis vi skal være med, så er der nok ikke plads til ultimative krav.
Venstre ønsker, at Frederikshavn Kommune ruster sig til at kunne stå imod udfordringer i kølvandet på COVID-19, og derfor vil partiet tilegne 30 millioner kroner i næste års budget til dette formål.

 

Der er ifølge Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat, Mette Hardam, et råderum på 60 millioner kroner i 2021, og her vil Venstre altså putte halvdelen i kassen.

- Vi håber selvfølgelig, at der ikke opstår udfordringer, som kalder på reserven, men det er jo altid godt at have lagt lidt til side, hvis "verden vælter", pointerer Mette Hardam.

På onsdagens byrådsmøde var der 1. behandling af budgettet, men det udviklede sig til en tam omgang uden debat. Socialdemokratiets gruppeformand, Bjarne Kvist, tog ikke ordet, og dermed blev debatten ikke indledt, og det betød, at det resterende byråd også undlod at trykke sig ind med kommentarer.

- En stille accept af, at forhandlingerne først indledes på borgmesterens kontor, så Venstre lod også talepapiret blive i lommen, oplyser Mette Hardam og fortsætter:

- Alt i denne budgetproces har været anderledes end de senere år med socialdemokratisk flertal. Socialdemokratiet har meldt tidligt ud i pressen, hvad de bringer ind i forhandlingerne, og onsdag aften udeblev al diskussion og ønsker til budgettet 2021 i byrådssalen.

Venstre har taget imod invitationen til at deltage i budgetforhandlingerne, er klar til forhandling og møder friske op torsdag morgen til det indkaldte møde.

- Vi er med i budgettet for 2020, og spørgsmålet er selvfølgelig altid for os i Venstre, skal vi være med eller ej? I Venstre har vi forsøgt at holde hinanden op på, hvad vores fornemste opgave er som politikere - nemlig at lytte til vores medlemmer og forsøge at opnå den maksimale indflydelse med de mandater, vi har. Vi kender oddsene og den demokratiske balance. Vi er derfor også bevidste om, at hvis vi skal være med, så er der nok ikke plads til ultimative krav, men derfor tager vi selvfølgelig en ønskeseddel med til forhandlingsbordet, siger Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close