Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Jan Vajhøj: Nu skal Klinik Topform have fuld gas

Jan Vajhøj har deltaget i mange ekstremløb, men nu vil have bruge endnu flere kræfter på Klinik Topform i hjembyen Frederikshavn.
Massør Jan Vajhøj vil fra 1. oktober bruge alle sine kræfter på Klinik Topform, og i den forbindelse planlægger den 59-årige frederikshavner en flytning af klinikken fra bjælkehytten på Rosevej til nye lokaler.

 

- Jeg har haft Klinik Topform siden 2001, men de seneste 12 år har jeg haft travlt med passe mine faste kunder i blandt andet Aalborg, Hjørring, Brønderslev og Skive. Jeg ønsker nu at reducere min kørsel og give Klinik Topform i Frederikshavn fuld gas, fortæller Jan Vajhøj til Kanal Frederikshavn.

Han er kendt som manden, der konstant udfordrer sig selv. Jungle Maraton i Brasilien, Maraton Des Sables i Sahara, Mera Peak 6451 (højdemeter), Gobi March i Mongoliet, Ultra Trail Mont Blanc, Vasaloppet og flere Ironman står der blandt andet på hans imponerende CV.

Selv om han også er idrætsskade-terapeut og blandt andet har arbejdet med Frederikshavn White Hawks og Frederikshavn Fox (ligahåndbold) er det hr. og fru Jensen, som fylder klart mest, når Jan Vajhøj kigger på bookningerne på sin nye nye hjemmeside.

- Dem, som kommer til mig, har ting i livet - privat eller arbejdsmæssigt - som ikke er optimalt. Det kan være nedsat bevægelighed, overbelastning af muskulatur eller hovedpine. Ofte finder jeg også ud af, at problemerne skyldes psykisk ubalance. Det drejer sig måske om en tredjedel af mine kunder. 20 år som massør gør mig til en god menneskekender. Folk får hele pakken hos mig, siger Jan Vajhøj.

Ofte kommer der kunder med en energiblokering. Her handler det om at fokusere på at få kroppen i balance.

- Vi har energibaner, som hele tiden bliver belastet i vores hverdag, og som derfor nogle gange lukker af, så vores krop mister energi og bevægelighed. Med en krop, som fungerer fysisk godt, får vi det også klart bedre psykisk. Vi får igen det overskud, som gør, at vi kan være den bedste udgave af os selv. Jeg arbejder med hele kroppen i en time - lige fra fødder til nakke og både massage og manuel terapi, forklarer Jan Vajhøj.

Som en af de få massører i området er han RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler). Det betyder også, at han løbende er på efteruddannelseskurser.

- I forhold til, da jeg begyndte som massør, er der i dag meget mere fokus på at behandle sin krop godt. Massage er ikke længere noget pjat eller luksus. Tværtimod kan massage være med til at sikre en god hverdag i en presset verden. Kroppen er ikke bare en maskine. Den har svært ved at følge med - både fysisk og psykisk - og det øgede pres påvirker muskulaturen. Det er her, jeg kommer ind i billedet og løsner op, og behovet er steget under COVID-19, fortæller Jan Vajhøj.

Han tilbyder også coaching, men i modsætning til de fleste andre personlige trænere handler det ikke om vægttab samt før og efter fotos på sociale medier.

- Jeg hjælper folk, som vil opnå et drømmemål, de ikke troede, var muligt. Det kan være alt fra at løbe fem kilometer til at gennemføre en Ironman. Det er helt almindelige mennesker, jeg hjælper, ikke professionelle sportsfolk, forklarer Jan Vajhøj.

I 2007-2008 var han ansat af DGI og lavede Start2Run i 30 byer i Danmark. Af andre store kunder nævner han Toms, Stimorol og Novo Nordisk.

- Min erfaring er enorm, og jeg er god til at lytte til folk, fastlår Jan Vajhøj, som altså fra 1. oktober ønsker at tilbringe det meste af sin arbejdstid på hjemmebane i Klink Topform.

P.t. ligger klinikken i en isoleret bjælkehytte på Rosevej, men målet er at finde et velegnet lokale i Frederikshavn, så Jan Vajhøjs arbejdsliv og fritid ikke løber ud i ét.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close