Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Vendsyssel tæt på point ude mod stærkt tophold

Henriette Hansen scorede fire mål på sin gamle hjemmebane i Ikast.
Oprykkerne fra Vendsyssel Håndbold tabte kun med to mål i den vanskelige udekamp mod topholdet Herning-Ikast Håndbold.

 

11, 11, 12 og 16 mål havde Herning-Ikast vundet sine første fire kampe med, så der var lagt op til bøllebank, da bundholdet Vendsyssel Håndbold fredag aften tog turen til Ikast.

Det blev dog ikke tilfældet. Tværtimod udviklede kampen sig til 60 minutters neglebidende håndbold, hvor gæsterne fra Syvsten med god grund ærgrer sig over, at de ikke leverede årets største håndboldsensation i Bambusa Kvindeligaen.

- Jeg er overdrevet stolt. Pigerne holder rækkens bedst spillende mandskab nede på 20 scoringer og udstråler så meget af de helt rette værdier, og så står Elin bare p.... godt. Angrebsspillet var med stor disciplin, og hvor vi knokler for at gøre hinanden gode, siger Vendsyssels cheftræner, Kent Ballegaard.

Med syv minutter igen førte gæsterne 18-17. På det tidspunkt havde Herning-Ikast blot scoret ét mål på ni minutter. Elin Thorsteinsdottir havde i den grad krammet på midtjyderne. Desværre scorede Vendsyssel ikke flere mål.


I stedet lavede Herning-Ikast to mål på 30 sekunder og bragte sig foran med 19-18. I det næste angreb forsøgte Henriette Hansen sig uden held fra fløjen på sin gamle hjemmebane, og 20 sekunder senere kom hjemmeholdet på 20-18.

Cheftræner Kent Ballegaard tog timeout med fire et halvt minut igen. Sofie Sletskov afsluttede, men ramte stolpen. Det var Vendsyssels tredje stolpeskud i anden halvleg.

Ny redning af Vendsyssel islandske landsholdsmålmand betød, at gæsterne fortsat havde chancen for et overraskende point, men da Ikast-Hernings målmand, Jessica Ryde, reddede to forsøg fra Sofie Sletskov og Mette Bejder endte det med en favoritsejr på 20-18. Henriette Hansen havde chancen for reducere til 19-20 med 35 sekunder igen. Det kunne måske have givet midtjyderne en endnu større gummiarm, men desværre.

Med seks redninger på syv forsøg blev Jessica Ryde den store helt hos Herning-Ikast i den spændende afslutning.

De hold fulgtes ad igennem det meste af første halvleg, men da Herning-Ikast bragte sig foran med 13-10, 14-11 og 15-12 straks efter pausen lignede det en afgørelse, men Vendsyssel kom tilbage og udfordrede storfavoritterne til kampens sidste minut. En særdeles opløftende præstation af oprykkerne bare seks dage efter at have tabt med syv mål på hjemmebane til bundholdet Skanderborg.

- Jeg er så lykkelig over, at vi evner at rejse os sådan. Det sætter et aftryk til omverdenen og øger selvforståelsen. Når vi spiller sådan, venter der masser af point, og det er det, vi nu skal evne. Men det er jeg sikker på, at pigerne gør. De var bare mega seje, og jeg er stolt af være træner for sådan et hold i dag, fastslår Kent Ballegaard.

Han håber, at han måske allerede på tirsdag kan give debut til playmakeren Mette Brandt, som brækkede hånden i træningskamp i begyndelsen af august.

Vendsyssels målscorere:

Sofie Sletskov 5
Henriette Hansen 4
Pernille Brandenborg 2
Cecilie Termansen 2
Steinunn Hansdottir 1
Frida Maag Damgaard 1
Mette Bejder 1
Ida Jespersen 1
Christina Pedersen 1

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close