Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Flaskepost fra Skotland fundet ved Skagen

Jørn Krogh med den særlige flaskepost, han fandt på stranden i Skagen.
Det skulle vise sig ikke at blive en helt almindelig gåtur ved stranden i Skagen, da Jørn Krogh på en ferietur til toppen af Danmark gik en tur for sig selv. Turen gik fra Gl. Skagen og sydpå onsdag. Efter omkring fire kilometer får han nemlig øje på noget helt særligt. 


 

- Jeg ser, der ligger noget, der er kraftigt rødt, og så skulle jeg da lige se, hvad det var for en tingest, fortæller Jørn Krogh fra sit hjem i Asferg ved Purhus til TV2 Nord.

Det viser sig at være et lille rødt plastikskib, der er skyllet i land. På skibet er der klistret en seddel, der er lamineret.

- I første omgang troede jeg, det var sådan en geocaching-ting, men så kunne jeg jo læse på sedlen, at det var en flaskepost, siger Jørn Krogh, som er imponeret over, at sedlen stadig sad fast på styrhuset af det lille røde skib, da han bliver klar over, at skibet som flaskepost har været på noget af en tur.

For legetøjsskibet viste sig at være en flaskepost afsendt fra Petershead i Skotland for godt fire måneder siden. Og sendt afsted af en 15-årig dreng.

På sedlen står drengens navn, Michael Strachan, og en mailadresse, som den unge skotte opfordrer den, der måtte finde flaskeposten til at sende en mail til.

Og det er lige nøjagtigt det, Jørn Krogh gjorde.

- Det gjorde jeg faktisk allerede på stranden i Skagen, og bare et par timer senere fik jeg en mail retur fra Michael, hvori han skriver "Wow!!! That's so cool" - og at han er taknemmelig over, at jeg har fundet den og skriver tilbage. Han ved faktisk godt, hvor Skagen er, da det er noget med, at hans far og onkel har med fiskeri at gøre. Og der er åbenbart en afdeling af Skagen-virksomheden Launis i Skotland netop i den by, de bor i. Så det er meget sjovt, fortæller Jørn Krogh.

Lige nu er flaskeposten hjemme hos Jørn Krogh, og han er netop i gang med at vaske skibet af og gøre det klar til, at det igen kan komme i vandet.

For som den unge skotte skriver til Jørn Krogh i en mail, så vil han rigtigt gerne, hvis det kan lade sig gøre, at skibet kommer til havs igen, så det kan fortsætte sin rejse som flaskepost.

Det kræver bare lige en make-over, for skibet har taget skade af den fire måneder lange tur fra Petershead i Skotland til Skagen.

- Jeg er i gang med at kigge på, hvad der skal til. Jeg skal i hvert fald have lavet et nyt skilt til den, et skilt eller en seddel, der er fuldstændig vandsikker. Jeg kunne næsten ikke læse hele beskeden, da jeg fandt den, fordi den var tæt på opløst, fortæller Jørn Krogh.

Og på den nye seddel vil han skrive, at han har fundet den i Skagen onsdag 16. september - og måske skriver han også sin mailadresse på.

- Michael har godt nok lovet at holde mig opdateret og give besked, når den forhåbentlig bliver fundet igen, siger han til TV2 Nord.

Jørn Krogh er fast besluttet på, at den særlige flaskepost skal ud og sejle igen, og det skal ske fra den nordjyske østkyst. Om han lige kommer helt til Skagen for at søsætte den lille plastikskib igen, er han ikke helt klar over.

- Jeg kører lastbil, og jeg kommer tit til Frederikshavn på mine ture, så måske er det derfra, jeg sætter den i vandet igen, nu må vi se, fortæller Jørn Krogh.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close