Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Orskov Yard forvandler slidt bornholmerfærge

Orskov Yard i Frederikshavn har i disse uger travlt med at give bornholmerfærgen "Povl Anker" den helt store ansigtsløftning. Færgen kommer til at fremstå i samme bemaling som ved leveringen i 1978.

 

- Som led i en større energirenovering, som allerede er begyndt med en modernisering af skibets airconditionanlæg, oliebehandlingsanlæg og al belysning ombord, er turen nu kommet til skibets generatorer, motorer og dampkedler, oplyser Molslinjens adm. direktør, Carsten Jensen, i en pressemeddelelse.

"Povl Anker" er i gang med en gennemgribende renovering hos Orskov Yard i Frederikshavn, og der skal i den forbindelse skæres store huller i vogndækket for at tage de eksisterende motorer ud og løfte nyt udstyr ned.

Sidst, men ikke mindst, skal "Povl Anker" males. Færgen bringes tilbage til sit oprindelige udseende, som da den blev leveret i 1978. Udvendigt bliver der tale om, at skibet skal afrenses og males overalt. Det gælder såvel skibssiderne som master samt bund og top på skibet, og der bliver skiftet en del vinduer. Der bliver i den forbindelse også tale om en del stålarbejde.

Det betyder alt i alt en hel måned i dok på et tidspunkt, som Molslinjen betegner som "kritisk" for bornholmerne og Bornholmslinjen.

- Der er ingen vej uden om dokken, og trods intens eftersøgning har det ikke været muligt at finde og chartre en anden erstatningsfærge som erstatning for "Povl Anker". I tilfælde af dårligt vejr og aflysninger af sejladsen med "Express 1" må vi derfor planlægge med Hammershus, siger Carsten Jensen.

"Povl Anker" er i dok på Orskov Yard i Frederikshavn fra 14. september til 20. oktober.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close