Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Birgit S. Hansens bedste budget som borgmester

Budgettet, som samtlige partier i byrådet i Frederikshavn Kommune i aftes tilsluttede sig, er det bedste i Birgit S. Hansens foreløbig syv år som borgmester.

 

- Det er det bedste budget, fordi vi har flere penge at gøre med. Vi kan ikke "købe hele verden", som en politiker vist kom til at sige engang, men vi har tilført godt 20 millioner kroner mere årligt til bedre velfærd. Og vi bruger cirka 30 millioner kroner "engangspenge" på klima, energi, biodiversitet, asfalt, cykelstier med mere, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Hun er alt i alt glad for budgettet.

- Men jeg håber mest, at det kan mærkes rundt omkring, og jeg takker for samarbejdet med byrådet, ansatte, borgere, ledelse, fagbevægelsen, som alle både samarbejder med byrådet, men også bider os i halen for rette prioriteringer. Der er mange meninger om, hvordan vi skal bruge de godt 4,2 milliarder kroner, som er kommunens budget, men vi har foretaget prioriteringerne nu og sammen - det er et godt fundament, mener borgmesteren.

Det glæder hende, at alle partier og løsgænger Peter E. Nielsen er med i budgettet.

- Et bredt forlig er en styrke. Vi skal ikke diskutere "alting hele tiden", men har sammen udstukket rammerne og retning. Det er godt for kommunen, for borgere og for de ansatte, at der er nogenlunde fælles fodslaw i de store linjer/spørgsmål, som et budget er, udtaler Birgit S. Hansen.


Frederikshavn Kommune styrker i 2021 servicen overfor borgene med godt 20 millioner kroner.

- Det skyldes dels udligning og puljer fra staten, men også egen økonomistyring. Vi lever, som vi har råd til. Vi afsætter yderligere syv millioner kroner om året til 0-6 års området. Det betyder flere hænder. Det er tiltrængt. Vi har tilført det specialiserede handicapområde 10 millioner kroner fast om året, ligesom vi har besluttet, at socialområdet, som er udvalg for ældre, handicap og psykiatri, ikke skal spare de planlagte 8,9 millioner kroner, og vi tilfører yderligere fem millioner kroner som en ramme, Socialudvalget kan bruge målrettet på indsatser på området, forklarer borgmesteren.


På skoleområdet afsættes 3,9 millioner kroner i 2021 og 2022 til kvalitetsløft. Det kan være læseindsatser og så videre. Der afsættes endvidere 500.000 kroner til en indsats for børn i forhold til integration. Budgettet rummer desuden fire millioner kroner til faglokaler og nye stole med mere.

- Man kan næsten sige arbejdsmiljøforhold for eleverne. Vi afsætter også en pulje på tre millioner kroner til dagtilbud og skoler til udemiljø - det er legepladser med mere. Det trænger vi til at prioritere, mener Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Linda Suhr

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close