Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Hardam: Venstre har ikke hænderne over hovedet

Mette Hardam (V) har den holdning, at der er langt flere ulemper forbundet med at stå uden for budgettet.
- Vi har ikke hænderne over hovedet, men vi tror på, at vi ved god og solid borgerlig tilgang fortsat kan og vil påvirke tingenes gang i vores kommune.

 

Sådan kommenterer Venstres gruppeformand, Mette Hardam, onsdagens budgetforlig i Frederikshavn Kommune, hvor alle partier og løsgænger Peter E. Nielsen valgte at tilslutte sig.

Venstre gik ellers ind til budgetforhandlingerne med et helt overordnet ønske om kun at anvende halvdelen af råderummet på cirka 61,8 millioner kroner. Den anden halvdel ville Venstre have som sikkerhed for eftervirkningerne af COVID-19.

- Dette ønske er langt fra efterkommet, og det giver naturligvis en vis bekymring, udtaler Mette Hardam til Kanal Frederikshavn.

Venstre har dog den holdning, at der er langt flere ulemper forbundet med at stå uden for budgettet.

- Er vi med som budgetejere, har vi muligheden for at påvirke, stille forslag og give input med Venstres udgangspunkt i udvalgsarbejdet. Dette afskærer vi os selv for ved at stå udenfor budgettet, forklarer Mette Hardam.

Erhvervshus Nord, investering i børn og unge, bedre velfærd, asfalt og øget støtte til de mindre byer er nogle af de budget-punkter, som glæder Venstre.

- Vi glæder os over, at Erhvervshus Nord er sikret flerårige budgetter, således at Erhvervshus Nords udgangspunkt for at kunne planlægge og udvikle ud fra længererækkende strategier er bedre opfyldt. Dette var et af Venstres ønsker i årets budgetforhandlinger, udtaler Mette Hardam.

Venstre havde også et ønske om, at skolerne blev tilført et matrikeltilskud.

- Der er mange og store forskelle i vores distrikter. Et matrikeltilskud udligner nogle af disse forskelle, og dermed sikrer vi et mere ensartet udgangspunkt for kvalitet til vores børn. Det fik vi ikke, men børnene er helt generelt prioriteret godt i budgetforliget. Der investeres i vores børn og unge, og det glæder Venstre. Der er afsat midler til øget normering i dagtilbud 0-6 år, kvalitetsløft af skolerne - blandt andet læseløft, midler til transport til ture ud af huset for skoleområdet og ikke mindst penge til faglokaler, stole, inventar og udeleg. Børn og unge er vores vigtigste ambassadører, og derfor er det uhyre vigtigt, at de oplever en god start i vores kommune, fastslår Venstres gruppeformand og borgmesterskandidat.

Venstre glæder sig også over, at ældre- handicapområdet tilgodeses med fem millioner kroner, og Venstre vil i udvalgsarbejdet kæmpe for, at også senhjerneskade- og psykiatriområdet tilgodeses af disse penge.

Mette Hardam peger endvidere på, at det er Venstre-aftryk, når budgettet afsætter flere penge til asfalt (stier og veje), toiletter (rengøring og etablering), folkeoplysningsområdet (midler til tilskudsordningen), Distriktsudvalget (øget pulje svarende til 10.000 kroner pr. by) samt en pulje til projektudvikling til projektering, tegninger med videre.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close