Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

FREDERIK fastholder lang åbningstid i morgen

Formand Niels Bro, FREDERIK: - Vi lægger op til en hyggelig handelsdag, hvor de nuværende regler og rammer overholdes.
Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK har valgt at fastholde fredagens udvidede åbningstid - COVID-19 eller ej.

 

- Vi respekterer naturligvis regeringens anbefalinger og har ligeledes været i tæt dialog med Nordjyllands Politi om udvidelsen af åbningstiden og de planlagte aktiviteter, som blev godkendt, oplyser formand Niels Bro, FREDERIK.

Handelsstandsforeningen har dog valgt at udsætte al underholdning og alle aktiviteter, da nogle af dem kunne skabe en ophobning i byrummet.

- Vi sætter stor pris på, at regeringen ønsker at sætte gang i handelslivet landet over med de mange indefrosne feriepenge i efteråret. Derfor er vores erhvervsdrivende klar til at byde på god service og oplevelser. Vi forventer, at erhvervet opfylder alle adfærdsregler, som også er opslået overalt i byen, udtaler Niels Bro.

FREDERIK sender denne appel til de lokale kunder:

• Helt overordnet: Vis hensyn – hold afstand – handl lokalt, som vi skriver i vores markedsføring
• At vores loyale kunder udviser ekstra tålmodighed og forståelse for andre kunder samt de ansatte
• At overholde gældende regler i butikkerne og spisesteder, maksimum antal, mundbind og jævnlig afspritning
• At kunder i risikogruppe/ de som føler sig usikre eller med symptomer handler lokalt på et andet tidspunkt

Open By Night i Dronninglund endte som superspreder-arrangement. Frygter I ikke noget lignende i Frederikshavn?

- Alle taler om Dronninglund, desværre også landsdækkende medier. Fakta har efterfølgende vist sig, at Dronninglund Handel havde taget alle forholdsregler, godkendelse fra Nordjyllands Politi med mere. De smittede var fra en indendørs begivenhed arrangeret af en borgerforening samme dag, som uheldigvis havde en COVID-19 smittet medarbejder på job. Desværre har det påvirket og haft konsekvenser for handelslivet, herunder omsætning og jobs i Dronninglund samt landets øvrige handelsbyer, fortæller Niels Bro.

Han pointerer, at FREDERIK tager situationen alvorligt.

- Vi lægger op til en hyggelig handelsdag, hvor de nuværende regler og rammer overholdes. Vi forventer, at byens borgere - uanset om de handler dagligvarer fredag aften eller køber nogle af de friske efterårsprodukter i vores butikker - efterlever gældende regler, lyder det fra formanden.

FREDERIK oplyser på sin hjemmeside, at flere butikker vælger ikke at holde åbent fredag aften. Det har Niels Bro forståelse for.

- Byen er midt i en nødvendig proces med renovering af gågaden, og kombineret med COVID-19 stiller det store krave til den enkelte erhvervsdrivende og lægger pres på vores detail- og servicebranche. Heldigvis forløber renovering og udvikling af bymidten planmæssigt, og vi glæder os over første etape, inklusiv den flotte samlingsscene, er færdig samt til indvielsen af den samlede gågade i slutningen af november.

Niels Bro bemærker, at vi lever i et frit land, hvor alle kan vælge selv. Forretninger kan melde til og fra, som de ønsker det, og kunder kan gøre ligeså - alt efter temperament og holdning i den specielle situation.

- Det er derfor op til den enkelte erhvervsdrivende at vurdere, om de vil deltage i en hyggelig handelsdag fredag. Vi har desværre bemærket, at vejrudsigten ser lidt dyster ud, så husk efterårsjakken og eventuelt paraplyen, opfordrer Niels Bro.

De fleste butikkerne i gågaden holder fredag 25. september - på byens fødselsdag - åbent til kl. 21.00.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close