Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Delfin har været på besøg i Skagen siden i lørdags

OPDATERET KL. 9.10: Mandag aften fik nogle heldige skagboer en oplevelse ud over det sædvanlige ved havnebassinet mellem Skagen Fiskerestaurant og Pakhuset.

 

En sjælden delfin-art i Danmark har tilsyneladende opholdt sig i Skagen siden lørdag, og mandag aften var den særdeles livlig. Den hoppede ivrigt i havnebassinet.

Vi modtog denne video fra en familie, som filmede delfinen fra kajen ved Skagen Fiskerestaurant. Delfinen kommer undervejs tættere og tættere på kameraet.

Det er langt fra første gang, at delfiner finder vej ind til danske havne. I både Aalborg, Aarhus og Svendborg har delfiner de seneste år været på besøg. Og flere af dem har hængt ud længe ved de danske byer, blandt andet i sommer i Limfjorden.

Ifølge delfinekspert Carl Kinze fra hvaler.dk findes der tre slags delfiner i Danmark:

  • Hvidnæse
  • Almindelig delfin
  • Øresvin

Det er dog en helt fjerde art, som lige nu befinder sig i Skagen, nemlig en stribet delfin, der hidtil kun er fundet to gange i Danmark og set en enkelt gang nord for Anholt.

- Stribet delfin er endnu mere end almindelig delfin en klimaindikator, men en enkelt stribet delfin gør jo ikke et klimaskifte. Vi skal dog nok være opmærksomme på her i Danmark, ikke lidt for automatisk, at bogføre alle delfinforekomster som almindelige delfiner, siger Carl Kinze til Kanal Frederikshavn.

Det kan være et tegn på, at delfinen føler sig truet, når den hopper op af vandet. Det er derfor vigtigt ikke at overrumple delfinen i Skagen.


- Hvis du vil tæt på delfinen, skal du nærme dig bagfra. Du skal ikke afbryde dens svømmebane og sejle ind foran den, siger Carl Kinze, der har en ph.d. i delfiner og hvaler, til DR.

Han forstår godt, at man kan blive ivrig, når man endelig kommer tæt på en delfin.

- Men det er vigtigt ikke at jagte den eller trænge den op i en krog. Vi skal huske, at det er et vildt dyr, understreger han.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close