Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Laustsen: Klart nej til forbud mod minkavl i DK

Bjarne Laustsen: - Det er usmageligt, at SF og andre partier nu forsøger at udnytte coronaen og situationen omkring, at flere minkfarme er ramt af den til at kræve et forbud.
- Socialdemokratiet kommer ikke til at lægge stemmer til SF’s forslag om et forbud mod minkavl i Danmark i min tid som socialdemokrat.

 

Der er ingen slinger i valsen hos folketingsmedlem Bjarne Laustsen (medlem af Fødevareudvalget), når det gælder minkavlernes fremtid.

- I Danmark har vi en lang række dygtige producenter af alt mellem himmel og jord. Det er det, vi kalder produktions Danmark. Jeg er oprigtigt stolt af, at vi har så mange initiativrige og dygtige producenter – herunder også minkavlere. Sagen er den, at man kun producerer det, som kan afsættes herhjemme eller ude på verdensmarkedet. Vores produktion er brugerdrevet – man producerer de varer, som kunderne vil købe, fastslår Bjarne Laustsen.

SF har i mange år været tilhænger af et forbud mod minkavl, og partiet mener, at de store problemer med coronasmitte på 33 minkfarme i Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune, bør været et springbræt til vedtagelsen af et totalt forbud i Danmark.

- Jeg synes, det er usmageligt, at SF og andre partier nu forsøger at udnytte coronaen og situationen omkring, at flere minkfarme er ramt af den til at kræve et forbud. Mit synspunkt er tværtimod, at vi skal hjælpe en branche, der er i knæ, fordi den ligesom en lang række andre danske eksportbrancher er kommet i klemme på grund af coronaen. Jeg føler med de avlere og deres familie, som bliver angrebet, fordi mennesker har smittet mink. Det er ikke minkene, der har smittet menneskene. Derfor vil det også være forkert at støtte et forbud mod minkavl i Danmark, mener Bjarne Laustsen.

Han er enig i, at en ordentlig dyrevelfærd og miljørigtige og bæredygtige produktioner skal prioriteres højt.

- Jeg er helt med på, at der for eksempel findes folk, der kun vil spise økologiske produkter – ja, selv Veganerpartier er nu opstillingsberettiget. Det har jeg stor respekt for. At folk træffer et valg om, hvad de vil spise og forbruge. Men uanset hvilken produktionsform man vælger til fremskafning fødevarer og beklædning, er der miljø- og klimamæssige omkostninger. Jeg har stor tillid til, at forbrugerne selv er i stand til at træffe det valg, siger Bjarne Laustsen, som er valgt i Frederikshavn-kredsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close