Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester: Jeg håber, at tyvene fik en lang næse

Der har igen været indbrud i den gamle byrådssal i Sæby, men kommunen havde på forhånd fjernet de værdier, som tyvene formentlig gik målrettet efter. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Den gamle byrådssal i Sæby har for anden gang på to måneder været udsat for indbrud, men denne gang lykkedes det ikke tyvene at stjæle noget. Frederikshavn Kommune har nemlig gemt de største værdier, mens der arbejdes med en optimering af alarm-systemet.


 

- Jeg håber, at tyvene har fået en lang næse, siger borgmester Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Det første indbrud fandt sted natten til 22. august. Her stjal tyvene den gamle borgmesterkæde fra Sæby Kommune. En kæde, som aldrig er dukket op. Ved den lejlighed bemærkede tyvene sikkert, at der også er nogle værdifulde malerier og en eksklusiv designerlampe i den gamle byrådssal.

Hverken lampe eller malerier var dog i byrådssalen, da tyve natten til søndag (kl. 03.48) brød ind i byrådssalen ved at smadre en rude i en terrassedør i gårdhaven. Værdierne opbevares et andet sted, indtil kommunen får styr på en mere effektiv alarm/videoovervågning.

Tyvene var også rundt i flere kontorlokaler på Sæby Rådhus, men der er tilsyneladende intet stjålet.

Der findes i dag 155 arbejdspladser på Sæby Rådhus. Det er blandt andet den kommunale hjemmepleje og Familieafdelingen, som har base i Sæby.

Den gamle byrådssal er delt op i to lokaler. Det ene rummer alle de store lædermøbler med mere, som var i den oprindelige byrådssal. Dette lokale bruges blandt andet til vielser og møder. Seneste vielse fandt sted i forrige weekend.

Nordjyllands Politi har ikke opklaret det første tyveri.

- Det er klart, at vi nu ser på, om der kan være en sammenhæng mellem de to indbrud, siger politikommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close