Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Boligminister åbner på fredag grundsten fra 1915

Der er nu kommet små altaner op på den gamle byskole i Frederikshavn midtby.
Boligminister Kaare Dybvad indvier på fredag Frederikshavn Boligforenings 40 nye boliger i den ombyggede Ørnevejens Skole i Frederikshavn midtby.

 

I forbindelse med indvielsen kl. 11.30 skal boligministeren, borgmester Birgit S. Hansen, folketingsmedlem Bjarne Laustsen og Frederikshavn Boligforenings formand, Fie Mølholt, afsløre indholdet af Ørnevejens Skoles grundsten fra 1915.  Grundstenen er et rør af bly forseglet med bly, som for 105 år siden blev placeret i en hulmur i den østlige facade ud mod Ørnevej.

- Ingen kender indholdet, før det åbnes på fredag, men typisk vil der være en avis og en mønt, siger direktør Kim Madsen, Frederikshavn Boligforening, til Kanal Frederikshavn.

Samtidig nedlægges en ny grundsten med indhold, der signalerer 2020. Det sker dog først nogle dage senere, så der eksempelvis kan komme et foto med fra fredagens indvielse.

Frederikshavn Boligforening har siden september 2018 ombygget den gamle byskole til 40 spændende lejligheder med meget forskellige og utraditionelle indretninger og særpræg.

Indflytningen var planlagt til 1. november, men forskellige faktorer forsinker projektet, blandt andet har COVID-19 sat en stopper for at holde åbent hus. Kim Madsen håber nu, at de første beboere kan rykke ind i midten af januar 2021.

- Ombygningen af skolen har været en stor udfordring, fordi det er en bevaringsværdig bygning, hvor bygningens udtryk fra 1915 skal bevares. Vi får til gengæld 40 charmerende boliger, hvor der nogle steder er tre-fire meter til loftet, siger Kim Madsen.

Senest er der kommet kommet altaner op ud mod Rimmensgade. Der er tale om små altaner, som er forholdsvis "lette" i konstruktionen.

Boligminister Kaare Dybvad ankommer allerede kl. 10.30, hvor han skal se Frederikshavn Boligforenings ny afdeling med 21 boliger på Solsbækvej og Grønnevænget i Sæby. Herfra går turen til Sæby Strand, der i 2014 vandt prisen som det bedste nybyggeri i Norden. Efter indvielsen på Ørnevej skal ministeren se det nye punkthus - med 20 boliger - ved siden af Ørnevejens Skole.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close