Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Minister: Flotteste almene boligbyggeri jeg har set

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen, borgmester Birgit S. Hansen, boligminister Kaare Dybvad samt formand Fie Mølholt og direktør Kim Madsen, Frederikshavn Boligforening.
Boligminister Kaare Dybvad betegner de 40 nye boliger på Ørnevejens Skole, som "det flotteste almene boligbyggeri" han har set i sin tid som minister.

 

Kaare Dybvad besøgte i dag Frederikshavn Boligforening. Efter et par stop i Sæby kom turen sidst på formiddagen til Ørnevejens Skole, som de seneste par år er ombygget fra byskole til alment boligbyggeri.

Det varer endnu nogle måneder, før de første beboere flytter ind, så dagens indvielse var lidt af en tyvstart, men det lever Frederikshavn Boligforening sikkert fint med. Byggeriet, som Færch & Co. i Aalborg har ansvaret for, fik nemlig flotte ord med på vejen af Kaare Dybvad.

- Det er fantastisk, at man kan tage en gammel, flot håndværksbygget skole og lave den om til nogle gode boliger for folk. Det er også vigtigt at fokusere på, at vi her har nogle boliger, som er anderledes end de fleste almindelige almene boliger. Det skal vi fortælle og have frem i lyset, siger Kaare Dybvad til Kanal Frederikshavn.

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, tøvede ikke med kalde dagens indvielse for historieskrivning.

- Der er mange følelser tilknyttet Ørnevejens Skole, som i flere generationer har været fyldt med liv, leg og lærdom. Det er fantastisk at opleve den nænsomme restaurering, som er sket i respekt for den gamle arkitektur. Det bemærkede ministeren hurtigt. Tillykke til boligforeningen og tillykke til Frederikshavn, sagde Birgit S. Hansen.

Hun mindede om, at der var en del protester, da Ørnevejens Skole lukkede. Situationen var den samme i Skagen, da Kappelborgskolen lukkede. Nu er skagboerne glade for, at skolen er blevet et levende kulturhus. Birgit S. Hansen håber, at frederikshavnerne bliver lige så stolte over de nye boliger tæt på hverdagslivet i bymidten.

I forbindelse med indvielsen blev indholdet i grundstenen fra 1915 afsløret. Det var en en lang papirrulle, som i en flot håndskrift detaljeret fortalte om byggeriet. Papirrullen var dateret 24. august 1915. Den bliver nu lagt tilbage, hvor den har ligget i 105 - sammen med en ny grundsten, hvor indholdet signalerer 2020.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close