Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Alle plejecentre får midlertidigt besøgsforbud

Frederikshavn Kommune indfører nu midlertidigt besøgsforbud på plejecentre i kommunen. Det sker på baggrund af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

De hidtidige besøgsrestriktioner i Frederikshavn Kommune ændres nu til et midlertidigt besøgsforbud. Det betyder, at beboere på kommunens plejecentre ikke længere må modtage besøg på udearealer. Frederikshavn Kommune er blevet pålagt at indføre forbuddet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi smittetrykket i kommunen er højt og der samtidig er smitte blandt mink.

- Jeg håber, at alle pårørende vil være med til at støtte op om dette forbud, så vi kan passe bedst muligt på vores mest sårbare beboere på plejecentrene. På grund af vores smittetryk og situationen med minksmitte i vores kommune, er vi nødt til at indføre det her. Jeg håber, at vi hurtigt kan vende tilbage til nogle mere lempelige forhold, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Det midlertidige besøgsforbud omfatter kommunale og private plejecentre i hele kommunen. Det er stadig muligt for den nærmeste pårørende at komme på besøg, ligesom det stadig kan tillades i kritiske situationer. Hvis du som pårørende er i tvivl, skal du henvende dig ved det enkelte plejecenter for svar.

- I de tilfælde, hvor det stadig er muligt at få besøg, skal vi alle gøre vores bedste for at undgå smitte, så de skal gennemføres på en forsvarlig måde. Vores ledere på plejecentrene sørger for, at det kommer til at ske, siger Birgit S. Hansen.

Beboere på plejecentrene og deres pårørende vil modtage konkret information via det enkelte plejecenter.

Frederikshavn Kommune er ikke den eneste kommune, der bliver ramt af påbuddet. Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vurdere situationen i de enkelte kommuner. Frederikshavn Kommune er omfattet af påbuddet, da der aktuelt er 45,3 smittede pr. 100.000 og smitte blandt mink.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close