Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ubarmhjertig hård skæbne for Vendsyssel

Skæbnen er ubarmhjertig hård for Vendsyssel Håndbolds oprykkere i Bambusa Kvindeligaen. I dag var holdet igen på sejrskurs i hjemmekampen mod Randers HK, men med et sejrsmål i det sidste minut vandt gæsterne 23-22.

 

Skuffelsen lyste ud af øjnene på spillere, trænere, ledere, sponsorer og publikum. To gange førte Vendsyssel med tre mål. 9-6 i slutningen af første halvleg og 16-13 i anden halvleg, men det endte - som det plejer - med et ærgerligt nederlag.

En sejr - den første af slagsen til Vendsyssel - ville have bragt oprykkerne over nedrykningsstregen, ét point foran Skanderborg. Men nederlaget betyder, at Vendsyssel fortsat er sidst med kun ét point. Afstanden mellem at befinde sig på en lyserød sky og langt nede i et sort hul er kort i Bambusa Kvindeligaen.

Spillernes indsats og indstilling fejlede bestemt ikke noget. I målet leverede Elin Thorsteinsdottir den klassekamp, som hjemmeholdets fans har ventet på hele sæsonen. Islændingen blev fortjent kåret til Kampens Spiller af det veloplagte publikum.

Fire spillere delte topscorerværdigheden med hver fire mål: Henriette Hansen, Mette Bejder, Pernille Brandenborg og Christina Pedersen. Dejligt at se Henriette Hansen komme i gang og flot af Mette Bejder, som især i anden halvleg tog ansvar på vigtige tidspunkter. Bejder sluttede dog kampen i store smerter. Brandenborg afsluttede fire gange fra stregen og scorede hver gang. Hun er indtil videre Årets Spiller i Vendsyssel Håndbold. Christina Pedersen havde flere fine aktioner, men det var ærgerligt, at hun ikke i større grad udnyttede, at gæsterne gik længere frem på banen i anden halvleg. Det burde være guf for Vendsyssel-spilleren, som er klart stærkere i mand-til-mand spillet end i rollen som afslutter fra distancen.

Ida Andersen, Kampens Spiller for en uge siden, kom slet ikke i gang på venstre fløj, og i bagkæden var der næsten ingen spilletid til Frida Maag Damgaard. Hun fik få minutter i første halvleg, og det så ikke godt ud, og hele anden halvleg fulgte hun fra bænken.

Til gengæld var der endelig spilletid til Mette Brandt Nielsen, som har været skadet siden august og stadig ikke ser klar ud. Hun havde en fantastisk frispilning til stregen i slutningen af første halvleg, men midt i anden halvleg lavede hun tre kostbare fejl i den fase af kampen, hvor Randers kom tilbage fra 13-16.

Forsvarsmæssigt var det generelt godt hos hjemmeholdet, hvilket Elin Thorsteinsdottir ubeskedent også takkede sine medspillere for efter kampen.

Pernille Brandenborg og Cecilie Termansen udgør en stærk midterakse. Desværre lykkedes det slet ikke at stoppe Randers-spilleren Mai Kragballe, som scorede 11 mål - hovedparten i anden halvleg. Her manglede der modtræk fra Vendsyssel-bænken. Sofie Sletskov magtede i hvert fald ikke at stoppe hende, så cheftræner Thomas Kjær burde have prøvet med en anden forsvarsspiller/-formation eller måske en mandsopdækning af den flyvende randrusianer. Mai Kragballe var reelt holdets eneste seriøse trussel - enten scorede hun selv eller skabte plads til Kristin Thorleifsdottir.

Vendsyssel har nu smidt føringer på syv, fem, tre og to mål i anden halvleg og er altså blot noteret for ét point, inden topholdene Viborg, Team Esbjerg og Odense venter i de kommende kampe.

Vendsyssels målscorere:
Henriette Hansen 4
Pernille Brandenborg 4
Mette Bejder 4
Christina Pedersen 4
Sofie Sletskov 3
Steinunn Hansdottir 2
Cecilie Termansen 1

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kim Thomsen

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close