Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.10.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Der kommer ingen runde to med lokal corona-pulje

Mette Hardam (V), næstformand i Økonomiudvalget, og Birgit S. Hansen (S) borgmester og formand for Økonomiudvalget, har skrevet dette indlæg: På vegne af Idrætssamvirket foreslår Tommy Thomsen, at der gives mulighed for en ny ansøgningsrunde til den kommunale COVID-19 pulje, da flere foreninger i stigende grad ser deres eksistens truet.

 

Et enigt Økonomiudvalg stod bag kriterierne for tildeling af puljen, som var:

- Udfører lovlig kommunale formål
- Ikke er berettiget til støtte fra statslige hjælpepakker
- Ikke har indtægter der overstiger udgifterne
- Har lidt så svære tab at den fortsatte eksistens er alvorligt truet

Økonomiudvalget er også enige om, at der ikke kommer en runde to i samme form.

Der har været kritik af kriterierne.

Lad os gå tilbage til, da puljen blev etableret. Da var Økonomiudvalget optaget af at få meldt hurtigt ud, at foreninger og institutioner, der var truet på eksistensen, skulle have mulighed for økonomisk hjælp fra en engangspulje.

Vi var også enige om, at vanlige tilskud, som kommunen giver til de lovlige kommunale formål (og ikke til den kommercielle del i foreninger og institutioner) - ja, at de tilskud, får man fortsat, selvom ting er aflyst på grund af corona. Den sikkerhed er givet af Kultur- og Fritidsudvalget og af Økonomiudvalget.

Rigtigt mange er ramt økonomisk på grund af corona-konsekvenser. Kommunen har også et underskud på 14 millioner kroner ved budgetopfølgningen med baggrund i corona-udgifter.

Så konklusion: Der kommer ikke en runde to i denne omgang.

Men vi er meget opmærksomme på og optaget af, hvordan man klarer sig i vores kommune, og vi vil være opmærksomme på, om kommunen kan støtte de, der rammes ved ikke at være dækket af statslige puljer og som ikke alene er nødlidende, men hvis eksistens er truet. Selvom mange er ramt på økonomien - ja, så kan kommunen ikke dæmme op for det. Det har vi ikke råd til.

Dialogen om udviklingen fremover med corona hængende over os - ja, den tager vi også i de fora, hvor vi mødes med blandt andet Idrætssamvirket.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close