Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

SkawInspection køber 70 procent af konkurrent

Jørgen Severinsen og Cato Brun Christensen samler sig og fører næsten 400 år gammel tradition videre.
Inspektionsvirksomheden SkawInspection har netop opkøbt 70 procent af aktiverne i sin tidligere konkurrent DAN EYE. Med investeringen i DAN EYE råder foretagendet nu over to akkrediterede inspektionsvirksomheder med kontorer og vognvægte i hele Nordjylland samt et godt stykke ned langs Vestkysten. Samtidig skriver ejeren af SkawInspection sig ind i historiebøgerne, da DAN EYES historie kan føres helt tilbage til 1651, hvor den første Vejemester udførte vægt og mål.

 

Såvel SkawInspection - med hovedsæde i Skagen - som DAN EYE - med afdelinger i Frederikshavn, Aalborg og Hirtshals - er såkaldte akkrediterede inspektionsvirksomheder af det danske akkrediteringsorgan DANAK.

- SkawInspection og DAN EYE har samme blik for udvikling og ekspansion. Derfor valgte vi at opkøbe hovedparten af DAN EYE, siger ejer af SkawInspection, Cato Brun Christensen.

Tidligere ejer af DAN EYE, Jørgen Severinsen, fortsætter som medejer samt adm. direktør. Han understreger, at hver af virksomhederne har sine egne spidskompetencer, blandt andet indenfor landbrug og fødevarebranchen. En fællesnævner for inspektionsvirksomhederne er imidlertid, at de igennem mange år har haft fiskeriet som en stor del af deres inspektionsaktiviteter.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er stolte og glade for, at fiskerierhvervet har ønsket at gøre brug af vores ydelser igennem så mange år. I disse tider regner de politiske beslutninger ned over erhvervet. Vi vil gerne fortsat være med til at afdække fremadrettet, at det man foretager sig i det pelagiske fiskeri, foregår fuldstændigt efter bogen, siger medejer Jørgen Severinsen.

Prøver på juletræer og gulerødder
Derudover er der ofte mange anderledes opgaver på tapetet.

- Vi har mange forskelligartede og sjove inspektioner, også nogle man ikke lige regner med. Det kan for eksempel være prøvetagning af juletræer med analyse for pesticider, prøvetagning af gulerodstoppe, rengøringskontrol hos f.eks. slagtere og fødevareindustrien, inspektioner for forsikringsselskaber, inspektioner af varer ved import og eksport, prøvetagning af korn- og foderstoffer, træpiller og vejsalt, prøvetagning af forurenet jord og ensilage og prøvetagning af bundsediment i havne, siger Jørgen Severinsen.

SkawInspection og DAN EYE mener, at de samlet står stærkere, og at de også repræsenterer noget nyt, som ingen andre kan.

- Vi kan dække en kunde helt ind, f.eks. en lagerhaver, hvor vi kan veje alt ind og ud, holde lagerkontrol plus status på forskellige kvanti, udtage prøver til analyser, sprøjte lager ved skift af varer, udføre lastekontroller og dokumentere alt. Fordelen er stadig den uvildige part mellem køber og sælger. Det er noget af det, vi fremover vil udvikle os på at få gjort til en endnu større del af vores virksomhed for at sikre væksten fremadrettet, siger Jørgen Severinsen.

Vil føre historien videre
Historisk set kaldes en akkrediteret inspektør også for en Kongelig Vejer og Måler, og erhvervet har i knap 400 år været med til at sikre et veldokumenteret resultat ved at være uvildig tredjepart mellem køber og sælger.

Ønsket om at udvikle erhvervet gennem opkøb stammer netop fra et fælles ønske om at føre historien videre. Jørgen Severinsen er nummer 26 og Cato Brun Christensen er nr. 29 i lige række af Vejere og Målere i Aalborg.

- Det er lidt sjovt at tænke på, at erhvervet rent historisk har været højt æret – i en sådan grad, at en Vejer og Måler endte på frimærkerne i 1983 i anledningen af deres 300 års jubilæum. Det er samtidig interessant at se, hvor meget erhvervet har udviklet sig gennem tiderne – fra at man dengang indkrævede afgifter, til i dag at basere virksomhederne på retfærdige skøn, siger Cato Brun Christensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close